Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie a FIG: linie telefonică specială pentru raportarea cazurilor de hărţuire sexuală din gimnastică

Decizie a FIG: linie telefonică specială pentru raportarea cazurilor de hărţuire sexuală din gimnastică

Gimnastică

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), Morinari Watanabe, speră să pună în funcţiune o linie de asistenţă telefonică pentru victimele hărţuirilor sexuale, estimând că aproximativ 1.000 de cazuri ar putea fi raportate în primul an, informează AFP.

"Un sportiv sau părintele unui sportiv" ar putea apela numărul acestei linii de oriunde din lume, a declarat, miercuri, Wtanabe, în timpul Jocurilor Asiatice de la Jakarta, la câteva luni după condamnarea fostului medic al lotului olimpic al SUA, Larry Nssar, găsit vinovat că a agresat sexual peste 265 de victime, dintre care aproape 160 de gimnaste, timp de două decenii.

Linia telefonică este una dintre măsurile pe plan global pe care FIG vrea să le ia, ce vizează crearea unei Fundaţii de etică în gimnastică, incluzând o componentă de protecţie, una disciplinară şi una de conformitate.

Acest plan va fi supus votului federaţiilor naţionale membre în decembrie.



"Eu cred că peste 1.000 de persoane vor suna pentru a menţiona fapte de hărţuire sexuală", în primul an de la punerea în funcţiune a liniei, a estimat Wtanabe, sperând că acest număr fi înjumătăţit în al doilea an şi din nou micşorat la jumătate în anul următor.


 

Afla mai multe despre: figfederatiegimnasticahartuire sexuala 

viewscnt
Articole similare