Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie de ultimă oră luată de Comitetului Internaţional Olimpic. Oră neobişnuită de start pentru maratonul olimpic din 2020

Decizie de ultimă oră luată de Comitetului Internaţional Olimpic. Oră neobişnuită de start pentru maratonul olimpic din 2020

Jocurile olimpice

Comentarii

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a anunţat că studiază posibilitatea de a devansa şi mai mult ora de start a maratonului la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în 2020 la Tokyo, din cauza căldurii extrem de puternice cu care se confruntă capitala japoneză în perioada estivală şi care provoacă sute de decese în fiecare vară, informează L'Equipe.

Acest anunţ intervine după ce medicii niponi au tras un semnal de alarmă, la finele lunii octombrie, afirmând că temperaturile ridicate, chiar şi la orele dimineţii, ar putea "antrena moartea" alergătorilor.

Maratonul olimpic, care trebuia iniţial să debuteze la ora 7,30 dimineaţa, a fost deja devansat cu o jumătate de oră. Însă John Coates, vicepreşedintele CIO, la fel ca şi medicii, a estimat că startul ar trebui dat mai degrabă la ora 6,00 sau chiar 5,30 dimineaţa.

Thomas Bach, care a avut duminică o întrevedere cu Yuriko Koike, guvernatorul din Tokyo, urmează să se întâlnească în zilele următoare cu autorităţile japoneze. Valurile de căldură reprezintă "o sursă de îngrijorare pentru noi", a declarat preşedintele CIO.



În această vară, temperaturi record, care au atins chiar şi 40 de grade Celsius, au fost înregistrare în capitala Japoniei.

Afla mai multe despre: olimpiadamaratondeciziecio 

viewscnt
Articole similare