Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie drastică luată de FRF. Comisia de Apel i-a luat Astrei trei puncte, CFR Cluj a fost şi ea sancţionată

Decizie drastică luată de FRF. Comisia de Apel i-a luat Astrei trei puncte, CFR Cluj a fost şi ea sancţionată

Astra Giurgiu

Comentarii

FRF a anunţat că Astra Giurgiu a fost sancţionată cu trei puncte de Comisia de Apel, din cauza datoriilor financiare pe care le are către ANAF, iar campioana CFR Cluj nu va mai avea dreptul de a transfera jucători.

"Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat apelurile formulate de cluburile Astra şi CFR Cluj împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond – de sancţionare a celor două cluburi pentru încălcarea cerinţelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competiţional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licenţa de participare la campionatul naţional Liga 1.

Apelul clubului Asociaţia Fotbal Club Astra a fost respins şi s-a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfăşurare, pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autorităţile fiscale/ Actualizare.

Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins şi s-a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinţei, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Deciziile Comisiei de apel sunt definitive şi executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunţa soluţia până la data de 14 februarie 2020, conform Convenţiei Arbitrale încheiate între FRF şi cluburile licenţiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă" , se arată pe site-ul FRF.

Conform informaţiilor Telekom Sport, Astra va merge la TAS cu o reeşalonare a datoriilor de 600 de mii de euro.

Afla mai multe despre: astragiurgiu 

viewscnt
Articole similare