Experiențe împreună.
You are here:

Decizie drastică luată de Rusia după ce a fost exclusă de la Jocurile Olimpice

Decizie drastică luată de Rusia după ce a fost exclusă de la Jocurile Olimpice

Sporturi

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă la PyeongChang din 2018, iar ruşii au luat prima măsură în urma acestei decizii drastice.

Televiziunea rusă nu va transmite Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din 2018, din cauza excluderii Rusiei de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), informează Reuters.

După decizia CIO, grupul media de stat VGTRK a anunţat că nu va difuza competiţiile de la JO de iarnă.

Unii sportivi ruşi vor putea evolua sub drapel neutru, a anunţat forul de la Lausanne.

[ VESTE URIAŞĂ PENTRU DINAMO! CÂŢI BANI PRIMEŞTE DE LA FIFA PENTRU MONDIALUL DIN RUSIA ]

Unii sportivi ruşi vor putea evolua la probe individuale sau pe echipe sub numele "Sportiv Olimpic din Rusia (SOR)”.  Aceştia vor concura cu un echipament pe care va fi înscris numele lor şi drapelul olimpic. La ceremonia va fi intonat imnul olimpic.

CIO a decis şi excludere pe viaţă de la JO a ministrului rus al Sporturilor, Vitali Mutko, şi a secretarului Iuri Nagornih.

[ DUMANSKA A ÎNCHIS POARTA ROMÂNIEI. CE LAUDE A PRIMIT ]

Condiţiile ca un sportiv rus să poată participa sunt extrem de stricte, după ce vor fi testaţi în mai multe rânduri pentru dopaj.

Este pentru prima oară în istoria olimpismului când un comitet olimpic este exclus integral la o ediţie la JO. La Rio, în 2016, federaţiile au putut decide dacă exclud sau nu sportivi ruşi şi doar cea de atletism a hotărât să nu accepte atleţii Rusiei.

Comentarii
viewscnt
Articole similare