Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie fără precedent! Boxul ar putea fi exclus de la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice!

Decizie fără precedent! Boxul ar putea fi exclus de la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice!

Sporturi

Comentarii

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a declarat că locul boxului în rândul disciplinelor sportive de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 nu este asigurat, informează Reuters.

Boxul ar putea fi exclus de la Tokyo, din cauza problemelor din cadrul federaţiei internaţionale (AIBA). Duminică, într-o conferinţă de presă, Bach s-a declarat "extrem de îngrijorat" de modul în care este condusă AIBA.

"CIO îşi rezervă dreptul de a revizui includerea boxului în programul jocurilor olimpice ale tineretului din 2018 şi din cel al Tokyo 2020", a declarat Bach.

El s-a arătat numulţumit de raportul primit de la AIBA şi a anunţat că va fi deschisă o investigaţie în cadrul forului.

De curând, CIO a suspendat ajutorul financiar acordat Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA), după numirea controversatului om de afaceri Gafur Ragimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca preşedinte iterimar al forului.

CIO s-a declarat "extrem de preocupat" de nominalizarea lui Ragimov. Autorităţile americane a anunţat că uzbekul se numără printre "criminalii importanţi" din ţara sa, din cauza implicării lui în traficul de heroină.

Confruntat cu numeroase acuzaţii de corupţie şi suspendat provizoriu de către Comisia de Disciplină a forului, taiwanezul Ching-Kuo Wu a demisionat, la 20 noiembrie 2017, de la conducerea Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA). Italianul Franco Falcinelli a preluat conducerea interimară a AIBA, dar şi el a demisionat, în ianuarie, la congresul federaţiei, de la Dubai, fiind înlocuit de vicepreşedintel Rahimov, în vârstă de 66 de ani.

Afla mai multe despre: boxolimpiada 

viewscnt
Articole similare