Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie fără precedent! Campioană olimpică la atletism obligată să concureze la bărbaţi, dacă nu ia măsuri drastice

Decizie fără precedent! Campioană olimpică la atletism obligată să concureze la bărbaţi, dacă nu ia măsuri drasticegalerie foto

Atletism

Comentarii

Dublă campioană olimpică la atletism, Caster Semenya, a primit o lovitură din partea TAS, într-un proces iniţat chiar de ea.

Cazul Caster Semenya e ultra cunscut în lumea atletismului. Sportiva din Africa de Sud, care e dublă campioană olimpică şi triplă campioană mondială a apărut de nicăieri şi a luat aurul la 18 ani la mondialele de la Berlin din 2009, lăsând însă un semn de întrebare în ceea ce priveşte aspectul masculin pe care îl are. 

Au urmat apoi constestaţii peste constestaţii şi procese intentate în încerca de a bloca participarea în competiţii a unei sportive, cu un nivel al testosteronului mult peste medie. 

Federaţia internaţională a dorit să reglementeze situaţia astfel încât să existe egalitate între competitoare. Astfel, a scăzut nivelul testosteronului admis de la zece nanomoli/litru la cinci. Caster Semenya a atacat hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

A pierdut procesul printr-o decizie anunţată în urmă cu puţin timp, iar acum, pentru a mai putea concura la probe cu lungimea mai mare de 400 de metri, sud africanca e nevoită să urmeze un tratament care să-i scadă nivelul testtosteronului din sânge, până la nivelul impus de Federaţia Internaţională de Atletism. În caz contrar, Semenya nu va mai putea concura la probele ei favorite 800 şi 1500 metri, rămânând cu douî variante fie să concurze la bărbaţi, fie să schimbe proba. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: semenyaatletismiaaftestosteron 

viewscnt
Articole similare