Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie importantă luată de Coreea de Nord: ”Avem sprijinul total al liderului suprem”. Anunţul pe care toţi îl aşteptau

Decizie importantă luată de Coreea de Nord: ”Avem sprijinul total al liderului suprem”. Anunţul pe care toţi îl aşteptau

Jocurile olimpice

Comentarii

Coreea de Nord va participa la următoarele două ediţii ale Jocurile Olimpice, din Japonia şi China, a anunţat, sâmbătă, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, după o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Phenian.

Bach s-a aflat la Phenian de joi, iar la plecare le-a spus reporterilor că nord-coreeni vor participa la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo şi la cele de iarnă din 2022 de la Beijing.

"Decizia are sprijinul total al liderului suprem din Coreea de Nord după o discuţie deschisă şi fructuoasă avută cu el", a declarat Bach.

"CIO va mai face propuneri privind eventuale defilări comune la Tokyo şi Beijing la momentul potrivit", a adăugat el.

Înaintea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, Bach a reuşit să-i convingă pe oficialii nord-coreeni să trimită o delegaţie la competiţia din Coreea de Sud. Cele două state coreene nu au un acord de pace de la finalul războiului, în 1953.

Sportivii nord-coreeni şi cei sud-coreeni au defilat împreună la ceremonia de deschidere a ultimei ediţii a JO de iarnă.

Afla mai multe despre: kim jong uncoreea de norddeciziejocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare