Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

DECIZIE importantă luată de Liga Profesionistă! Cluburile cu probleme financiare din L1 vor primi bani după fiecare meci jucat în prima ligă

DECIZIE importantă luată de Liga Profesionistă! Cluburile cu probleme financiare din L1 vor primi bani după fiecare meci jucat în prima ligă

Fotbal intern

Comentarii

Cluburile care nu se pot susţine în Liga I din cauza problemelor financiare şi asupra cărora există riscul retragerii din competiţie vor primi banii din drepturile TV după fiecare meci şi nu în două tranşe ca restul grupărilor, a decis, miercuri, Adunarea Generală a LPF.

 Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat  într-o conferinţă de presă, că Adunarea Generală a luat această decizie pentru protejarea celorlalte cluburi.

"S-a luat azi o decizie pentru evitarea situaţiei prejudicierii celorlalte cluburi în cazul în care un club refuză să mai participe în competiţie pe parcursul desfăşurării acesteia din cauza unor probleme de natură financiară. Astfel, Adunarea Generală a decis ca atunci când există riscul retragerii din competiţie, departamentul juridic să lanseze o investigaţie, iar apoi să se facă o propunere motivată către Adunarea Generală.

Atunci Adunarea Generală poate decide ca în cazul acelui club banii din drepturile TV să nu mai fie plătiţi în 2 tranşe, ci după disputarea fiecărui joc. Asta pentru că un meci reprezintă 102.600 de euro, iar acest prejudiciu ar fi suportat de către toate cele 14 cluburi prin diminuarea valorii drepturilor TV aferente sezonului respectiv", a spus Ştefan. 

Afla mai multe despre: justin stefanlpfdecizieanuntbanifinanciar 

viewscnt
Articole similare