Experiențe împreună.
You are here:

Decizie importantă luată de UEFA în privinţa schimbărilor. Noul sistem va fi testat la EURO U21

Decizie importantă luată de UEFA în privinţa schimbărilor. Noul sistem va fi testat la EURO U21

Fotbal

Comentarii

Comitetul Executiv UEFA a aprobat introducerea unui sistem de schimbări special pentru Campionatul European Under 21 din Ungaria şi Slovenia.

Este vorba de o înlocuire în plus în eventualitatea în care un fotbalist suferă o comoţie cerebrală. Fiecare echipă poate efectua o astfel de înlocuire, în cazul unei accidentări de această natură, indiferent de numărul de schimbări efectuate la acel moment, conform circularei emise de IFAB.

Aceste înlocuiri vor fi contorizate pe lângă cele 5 schimbări în 3 momente de întrerupere ale jocului şi nu contează dacă, la momentul substituirii jucătorului care a suferit comoţia cerebrală, toate celelalte înlocuiri au fost sau nu făcute de către echipă. Cu toate acestea, dacă odată cu înlocuirea jucătorului accidentat se va efectua şi o altă schimbare, echipa respectivă va pierde unul dintre momentele de întrerupe ale jocului de care beneficiază. De asemenea, în cazul acestei schimbări a jucătorului ce a suferit o comoţie, nu va putea fi trimis în teren un fotbalist ce a fost înlocuit anterior.

Sistemul va fi testat la Campionatul European U21 din acest an, atât în faza grupelor, în martie, cât şi în iunie, în fazele superioare ale competiţiei.

Intra in galeria legendelor pe casapariurilor.ro

viewscnt
Articole similare
Drama Gabrielei Sabatini, cea mai frumoasa jucatoare de tenis a anilor 1990