Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie importantă pentru rugbyul românesc. Când se va fi analizat apelul făcut de România privind eliminarea de la CM

Decizie importantă pentru rugbyul românesc. Când se va fi analizat apelul făcut de România privind eliminarea de la CM

Rugby

Comentarii

Apelul Federaţiei Române de Rugby privind decizia de depunctare a echipei naţionale de rugby a României, emisă de Comisia de Soluţionare a Disputelor, va fi analizat vineri de Comitetul de Apel al World Rugby.

Tot atunci va fi analizat şi apelul federaţiei spaniole.

Comitetul de Apel este format din Christopher Quinlan, Phaidra Knight şi Mike Hamlin.

La 15 mai, reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby în cazul privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională.

Faka'osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi nu mai avea dreptul de a evolua pentru o altă echipă naţională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naţionala României în martide 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018.

Comisia Independentă a World Rugby, formată din Sir James Dingemans, Sir Peter Fraser şi Lex Mpati, a decis atunci ca meciul Belgia - Spania să nu se rejoace, iar cele două echipe, alături de România, să fie excluse de la Cupa Mondială. Locul României în grupa A la CM din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru CM.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii au considerat însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut rejucarea meciului cu Belgia.

Afla mai multe despre: rugbynationala de rugby,  

viewscnt
Articole similare