Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie incredibilă luată de Pique în această dimineaţă | "Va contibui cu o sumă cuprinsă între 30 şi 40 de milioane de euro la reuşita proiectului!"

Decizie incredibilă luată de Pique în această dimineaţă | "Va contibui cu o sumă cuprinsă între 30 şi 40 de milioane de euro la reuşita proiectului!"

Tenis

Comentarii

Fundaşul echipei FC Barcelona Gerard Pique are şi alte activităţi în afară de fotbal. Catalanul s-a lansat în afaceri şi doreşte, împreună cu jucătorul sârb Novak Djokovici, fost lider ATP, acum pe locul 13 mondial, să revoluţioneze Cupa Davis, competiţia de tenis pe echipe, a cărei primă ediţie a avut loc în 1900, informează lequipe.fr.

Ideea lor nu este una nouă. Ei au încercat să convingă ATP să reînfiinţeze Cupa Mondială pe echipe (World Team Cup), o competiţie care a avut loc neîntrerupt din 1978 până în 2012, la Dusseldorf.

Pentru că ATP nu le-a dat un răspuns afirmativ, cei doi s-au îndreptat către ITF, Federaţia Internaţională de Tenis, care organizează Cupa Davis şi care s-a arătat mai receptivă la propunerile lor.

Planul de reformare a competiţiei cu o vechime de aproape 119 ani prevede un singur turneu de 10-12 zile, care să aibă loc în Asia şi la care să participe între opt şi 16 echipe.

Pique şi Djokovici, împreună cu un impresar chinez promit că vor contibui cu o sumă cuprinsă între 30 şi 40 de milioane de euro la reuşita proiectului.

Multe vedete ale tenisului întorc spatele Cupei Davis, cu întâlniri de câte cinci meciuri în toată lumea, în februarie, aprilie, spetembrie şi noiembrie, din cauza programului foarte încărcat din timpul sezonului.

ITF încearcă de mai mult timp să reformeze competiţia şi a început un proiect în acest sens, în eşaloanele inferioare, scurtând durata unei întâlniri de la trei zile la două şi cea a partidelor, de la cel mai bun din cinci seturi la cel mai bun din trei seturi.

Afla mai multe despre: piquedjokovicicupa davismeciuritenisdecizieproiect 

viewscnt
Articole similare