Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie REVOLUŢIONARĂ în fotbalul românesc! LPF va introduce arbitrajul video în Liga I! Tehnologia apare încă din acest PlayOff

Decizie REVOLUŢIONARĂ în fotbalul românesc! LPF va introduce arbitrajul video în Liga I! Tehnologia apare încă din acest PlayOff

Superliga

Comentarii

Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis introducerea arbitrajului video în Liga I. Tehnologia va fi folosită încă din acest PlayOff

Reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I au votat în unanimitate introducerea arbitrajului video, iar VAR-ul va fi disponibil la meciurile din PlayOff-ul actualului sezon.

Din păcate, tehnologia va fi folosită doar la un singur meci pe etapă, LPF urmând să anunţe care vor fi criteriile pe baza căruia o partidă va dispune de arbitraj video.

”Toti membrii Adunării Generale au fost de acord cu arbitrajul video. Rămâne să vedem sursele de finanţare, să găsim şi câţiva sponsori pentru a putea să implementăm tehnologia în Liga I. Într-o săptămână vom vedea exact, dar estimativ ar fi vorba de o sumă între 600.000 şi 1.500.000 de milioane de euro.

Încercăm să implementăm în PlayOff pentru prima dată tehnologia, la un singur meci pe etapă, ca să vedem cum funcţionează”, a spus Gino Iorgulescu.

Italia, Olanda şi Germania deja au introdus cu succes arbitrajul video, iar în Spania sunt şanse mari ca VAR să-şi facă apariţia începând cu sezonul viitor.

Afla mai multe despre: vararbitraj videoliga 1lpf,  

viewscnt
Articole similare