Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie revoluţionară luată în Comitetul de Urgenţă al FRF. Creşte numărul jucătorilor U21 în Liga 1

Decizie revoluţionară luată în Comitetul de Urgenţă al FRF. Creşte numărul jucătorilor U21 în Liga 1galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat, vineri, o serie de reforme menite să crească numărul jucătorilor români din primele eşaloane, în special al tinerilor jucători, şi să îmbunătăţească nivelul calitativ al competiţiei. Din sezonul 2019-2020, echipele din Liga 1 vor fi obligate să aibă în teren cel puţin doi jucători sub 21 de ani.

Potrivit site-ului frf.ro, Comitetul Executiv al FRF reunit joi, 2 august 2018, a votat în unanimitate împuternicirea Comitetului de Urgenţă pentru aprobarea modificărilor ROAF cu privire la cotele de jucători non-UE şi jucători formaţi la nivel naţional şi de club ca urmare a dezbaterilor dintre FRF şi LPF. Astfel, astăzi, Comitetul de Urgenţă a aprobat în unanimitate reformele prezentate în Hotărârea nr. 12, printre care:

Creşte numărul jucătorilor U21 în Liga 1

Din sezonul 2019/20, la propunerea administraţiei FRF, fiecare echipă va alinia la startul partidelor din Liga 1 minimum 2 jucători U21 formaţi la nivel naţional şi va trebui să utilizeze pe toată durata partidei minimum 1 jucător din această categorie. Până acum, prevederile regulamentare făceau referire la un singur jucător U21.

Mai mulţi jucători români şi dezvoltarea centrelor de juniori

Totodată, la acest moment, pe lista cu lotul celor 25 de jucători, cluburile din Liga 1 au obligaţia de a prezenta un minimum de 6 jucători formaţi la nivel naţional şi un minimum de 2 jucători formaţi la nivelul clubului.

Din sezoanele următoare, aceste valori vor creşte şi îşi vor modifica ponderea, pentru promovarea tinerilor jucători români şi dezvoltarea centrelor de copii şi juniori ale cluburilor de Liga 1, după cum urmează:

Din sezonul 2019/20, cluburile de Liga 1 vor trebui să aibă şi o echipă de juniori U16, în urma propunerii administraţiei FRF, aceasta urmând a fi integrată într-o competiţie organizată de FRF.

Premise pentru creşterea calitativă a primului eşalon
Până astăzi, pe lista cu lotul celor 25 de jucători, cluburile din Liga 1 aveau obligaţia de a prezenta un număr maxim de 3 jucători non-UE, dintre care 2 jucători cu condiţia să fi fost convocaţi de minimum 3 ori la echipa naţională în ultimele 12 luni anterioare legitimării în România.

Pentru a crea premisele creşterii calitative a Ligii 1, la solicitarea reprezentanţilor cluburilor din acest eşalon, numărul maxim creşte, astfel încât 4 jucători non-UE pot fi incluşi în lotul de 25 al echipei. Jucătorul în plus faţă de prevederile de până acum are obligaţia să deţină naţionalitatea unei ţări participante la ultima ediţie a Campionatului Mondial de seniori.

Afla mai multe despre: frfu21decizie 

viewscnt
Articole similare