Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie surprinzătoare luată de Alexandru Tudor. Cu ce se va ocupa şi ce atribuţii va avea fostul central în 2019

Decizie surprinzătoare luată de Alexandru Tudor. Cu ce se va ocupa şi ce atribuţii va avea fostul central în 2019

Superliga

Comentarii

Alexandru Tudor şi-a încheiat, la finalul anului trecut, cariera de arbitru, iar acum va reveni mai repede decât se aştepta la CCA.

Alexandru Tudor a intrat în echipa observatorilor de arbitri din Liga I, iar, de la reluarea campionatului, îşi va monitoriza foştii colegi.

"Am avut o discuţie cu Alexandru Tudor. Am discutat cu el într-o şedinţă, i-am înaintat propunerea noastră de a  colabora cu noi, acum să vedem mai departe. Nu poţi să fii şi arbitru, şi observator, şi în Comisie. Trebuie să te hotărăşti ce direcţie alergi. Este normal să îţi fie greu să te rupi de activitatea asta. Îl înţeleg, dar trebuie să înţeleagă şi el că a trecut la alt capitol" , declara în această săptămână Alexandru Deaconu, vicepreşedintele CCA.

Ce atribuţii va avea Alexandru Tudor

  • va însoţi arbitrii pe toată perioada delegării
  • va pregăti mental şi tactic brigada înainte de meci
  • se va asigura că arbitrii nu discută cu presa
  • va asista arbitrul meciului la completarea raportului de arbitraj
  • va discuta fazele de joc cu arbitrii şi îi va sfătui în privinţa delegărilor ulterioare

Alexandru Tudor a arbitrat primul meci în Liga I în primăvara lui 1999. A fost un joc U Craiova - U Cluj 4-1. Peste aproape 20 de ani, omul recunoscut pentru hotărârea şi rigiditatea şi-a încheiat cariera la Chiajna, cu ocazia meciului dintre Concordia şi Poli Iaşi. Tudor a primit o derogare din partea CCA să arbitreze până după vârsta maximă admisă. Centralul a împlinit 47 de ani în luna septembrie şi la fel ca şi Cristian Balaj în 2016 s-a retras din activitate pe final de an.

Cei doi sunt şi primii clasaţi în topul arbitrilor cu cele mai multe meciuri arbitrate în prima divizie. Tudor a ajuns vineri la cota 381, în timp ce, Balaj are cu 40 mai puţine. Pe plan internaţional, Tudor a condus şi un meci în Liga Campionilor: FC Barcelona - FC Basel. Arbitru FIFA din 2001, centralul a condus 16 partide din preliminariile CM sau CE. 

Afla mai multe despre: alexandru tudoru craiovau clujchiajnacristi balajiasi 

viewscnt
Articole similare