Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie surprinzătoare luată de Yannick Noah: "Plec în viaţa mea. Am avut visuri şi încerc să le trăiesc înainte de a fi prea târziu!"

Decizie surprinzătoare luată de Yannick Noah: "Plec în viaţa mea. Am avut visuri şi încerc să le trăiesc înainte de a fi prea târziu!"

Tenis

Comentarii

Căpitanul nejucător al Franţei, Yannick Noah a anunţat, duminică, după finala Cupei Davis, pierdută în faţa Croaţiei, că se retrage din activităţile legate de competiţiile de tenis, informează lequipe.fr.

"Tenisul de competiţie, s-a terminat în seara asta. Plec în viaţa mea. Am avut visuri şi încerc să le trăiesc înainte de a fi prea târziu", a declarat el.

Noah a promis, totuşi, că o va ajuta pe Amelie Mauresmo, care va prelua funcţia de căpitan nejucător al francezilor.

"Îi voi spune tot ce ştiu, tot ce va dori, toate cheile. Amelie este prietena mea cu adevărat. Este foarte încântată de ideea de a fi căpitanul Cupei Davis. Ea este. Dar ce va fi Cupa Davis? Mai vorbim", a adăugat ultimul francez câştigător la Roland Garros, în 1983.

Yannick Noah, 58 de ani, s-a exprimat în dese rânduri cu privire la faptul că noul format al Cupei Davis nu este unul potrivit pentru competiţia cu o istorie de peste 100 de ani.

"Sfârşitul Cupei Davis, ce tristeţe! Au vândut sufletul unei competiţii istorice. Scuze, mister Davis", scria el pe Twitter, înaintea finalei de la Lille.

Noah a preluat funcţia de căpitan al Franţei în septembrie 2015, pentru un al treilea mandat. În 2017, francezii au câştigat Salatiera de Argint, iar anul acesta au pierdut finala cu Croaţia, cu 1-3.

Din 2019, Cupa Davis îşi va schimba formatul, urmând a se disputa un turneu final la Madrid, cu participarea a 18 echipe.

Afla mai multe despre: yannick noahdecizieretrageretenis 

viewscnt
Articole similare