Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţia care l-a dus pe Becali pe CNN! Englezii deschid categoria "Sport" cu patronul FCSB. Reacţia oficială a UEFA: "Deplorabil!"

Declaraţia care l-a dus pe Becali pe CNN! Englezii deschid categoria "Sport" cu patronul FCSB. Reacţia oficială a UEFA: "Deplorabil!"

FCSB

Comentarii

Dacă în trecut fotbalul românesc ajungea pe CNN graţie unor reuşite ieşite din comun pe terenul de fotbal, acum "punctăm" la acest capitol prin declaraţii "trăsnite" date de personajele din Liga 1.

Cunoscuta televiziune preia astăzi în ediţia online reacţia lui Gigi Becali, care a anunţat că e gata să renunţe la fotbal, dacă UEFA îl va obliga să înfiinţeze o echipă feminină. CNN deschide categoria "Sport" a site-ului cu un articol dedicat patronului FCSB şi declaraţiilor sexiste făcute de acesta.

  • "Mă retrag din fotbal. Cum adică? Faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Mai fac şi eu păcatele mele, unele lucruri, de idolatrie, mai am... Dar lucru nefiresc nu fac. Asta-i aliniere la ideile lui Satan. Femeile pot juca handbal, baschet, dar cum să joace femeia fotbal? Ce e aia să joace femeia fotbal? Ea nu e făcută, în plus de asta, mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal, ţâţe, altele şi altele, nu mă mai face să vorbsc prostii! Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat şi pentru bărbat. Ea a fost făcută frumoasă, formele ei te atrag, ea a fost făcută să fie atras bărbatul de ea. Atunci noi batjocorim formele femeii, pe care le-a făcut Dumnezeu ca să-l atragă pe bărbat. Noi o schimonosim pe femeie dacă o punem să joace fotbal. Ca şi cum o pui pe femeie să facă box. Iar o schimonosim pe femeie", e declaraţia dată de Becali şi preluată de sursa citată.

CNN aminteşte că, în trecut, Becali a făcut mai multe remarci "rasiste, sexiste şi homofobe". Americanii scriu că patronul FCSB fusese numit în trecut "cel mai jignitor patron din lumea sportului"

Reacţie oficială din partea UEFA
Sursa citată a obţinut şi o reacţie din partea UEFA în legătură cu declaraţiile lui Becali privind înfiinţarea unei echipe de fotbal feminin.

"Într-o reacţie păentru CNN Sport, UEFA a declarat că organizaţia găseşte "deplorabilă" atitudinea lipsită de toleranţă, adăugând că "a arătat întotdeauna toleranţă zero pentru orfie formă de discriminare"", notează CNN, prezentând şi comunicatul UEFA în acest caz: "UEFA consideră cu tărie că puterea fotbalului poate fi folosită pentru a ataca problemele cu rasismul, homofobia şi discriminarea împotriva minorităţilor etnic sau problema discriminării instituţionale cum ar fi reprezentarea insuficientă a echipelor feminine sau lipsa diversităţii. Totuşi, nu este nicio cerinţă a UEFA pentru cluburi prin care să fie obligate să înfiinţeze echipe feminine".

Afla mai multe despre: gigi becaliuefacnn 

viewscnt
Articole similare