Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţia cu care Ilie Năstase va ajunge din nou în presa din străinătate! Cum a comentat scandalul de rasism: "Dacă ei ne spun aşa, noi cum să le zicem lor?"

Declaraţia cu care Ilie Năstase va ajunge din nou în presa din străinătate! Cum a comentat scandalul de rasism: "Dacă ei ne spun aşa, noi cum să le zicem lor?"
Comentarii

Fostul lider mondial din tenis, Ilie Năstase, şi-a exprimat părerea, în privinţa scandalului de rasism de la PSG - Istanbul Basaksehir, din grupele Champions League.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Ilie Năstase a comentat incidentul şi a susţinut că Sebastian Colţescu a folosit expresia doar pentru ca Ovidiu Haţegan să-l poată identifica pe Pierre Webo, cel mai vehement contestatar de pe teren. 

Fostul tenismen a încercat să găsească şi o explicaţie pentru tensiunile dinainte de momentul considerat rasist: "Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înţeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească.

Nu avea nici număr pe el. Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească 'de culoare', dar nu cred că ştia atât de bine engleza, aşa că a zis în română. Dacă era în tribune şi avea pe el şort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50.

Eu cred că există o tensiune la alt nivel. Fotbaliştii erau probabil nemulţumiţi de câteva decizii ale arbitrului de centru şi au tot căutat motive. Jucătorul respectiv a făcut cel mai mare scandal, aproape că a intrat pe teren. Nimeni nu remarcă acest lucru. Cineva trebuie să îi ia apărarea şi lui Colţescu. Este un român şi nu cred că a făcut ceva intenţionat sau rasist”, a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.

Afla mai multe despre: ilie nastasepsg istanbul basaksehirrasismscandal de rasism 

viewscnt
Articole similare