Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţia Dianei Bulimar a dinamitat gimnastică românească. EXCLUSIV | Prima reacţie a preşedintelui FRG de la acea vreme

Declaraţia Dianei Bulimar a dinamitat gimnastică românească. EXCLUSIV | Prima reacţie a preşedintelui FRG de la acea vreme

Gimnastică

Comentarii

Diana Bulimar a explicat într-o emisiune de televiziune de ce a fost nevoită să-i lase locul câştigat în finala olimpică de la bârnă, în 2012, colegei ei, Larisa Iordache. Adrian Stoica, fostul preşedinte al FRG, a declarat, în exclusivitate pentru telekomsport.ro, că nu ar fi fost de acord cu o asemenea modificare.

Aflată în Caraibe, la un show produs de o televiziune din România, fosta gimnastă, Diana Bulimar a explicat în premieră, de ce în 2012, la JO de la Londra, nu a mai fost prezentă în finala de la bârnă, locul ei fiind luat de buna ei prietenă, Larisa Iordache: ,

"Eu am prins o singură Olimpiadă, cea de la Londra, în 2012. Luasem deja o medalie şi mă calificasem într-o finală olimpică. Din fericire sau din păcate, colega mea, care era mai bună ca mine, era următoarea. Şi, trăind în România şi putând să se facă uşor schimbări, m-am dus la doctor să mă dau accidentată şi să concureze ea în locul meu. Nu ştiam ce să simt, dintr-o parte eram atacată.

Familia îmi era alături şi trebuia să îşi dea acceptul pentru acel fapt, care nici până în momentul de faţă nu a fost semnat. Părinţii mei nu şi-au dat acordul. Colega mea Larisa a primit şansa, mă bucur că a avut-o şi a trăit ce a trăit pe bârnă. Simţeam că sunt moartă, aveam 14 ani de gimnastică, simţeam că am muncit atâţia ani pentru acel moment şi mi-a fost luat", a declarat Diana Bulimar, pentru Kanal D, postul care realizează respectivul show de televiziune. La rândul ei, Larisa Iordache a menţionat legat de această situaţie:

"Cum a zis şi Gogo, trăim în România şi s-a decis să concurez eu în locul ei. Au fost nişte motive, nu aş vrea să le spun, însă eu nu am fost de acord. Mi-ar fi plăcut să fiu într-o finală a mea, însă i-am luat şansa Dianei.

I-am zis că nu doresc să îi iau locul, pentru că şi eu, dacă eram pusă în situaţia ei, aş fi luptat pentru locul meu. Au fost nişte momente grele pentru amândouă. După ce s-a terminat concursul, am hotărât să nu nu mai facem aceleaşi greşeli pe viitor şi nimeni să nu mai treacă peste cuvântul nostru, să încercăm să facem dreptate", a spus Larisa Iordache tot pentru Kanal D.

Contactat de telekomsport.ro, Adrian Stoica, la vremea respectivă preşedinte al FRG, în prezent preşedinte de onoare al acestui for a făcut, la rându-i o declaraţie extrem de interesantă: ,,Chiar dacă în acea perioadă eu eram preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică nu am luat o astfel de decizie din simplul motiv că la Jocurile Olimpice eu aveam calitatea de oficial al Federaţiei Internaţionale. Cei care au decis acest lucru au fost antrenorii, sportiva şi, nu în ultimul rând reprezentanţii COSR, şeful de misiune şi alţi oficiali ai forului nostru olimpic. Fără ei nu se putea lua o astfel de decizie.Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu am fost niciodată de acord cu astfel de schimbări. Am mers tot timpul de principiul că fiecare sportiv trebuie să-şi ducă  şansa până la capăt. Dacă ea susţine că a fost nevoită să se dea accidentată, iar acest lucru n-a fost adevărat, medicul care a luat decizia respectivă nu a acţionat legal".

Afla mai multe despre: diana bulimaradrian stoicafrggimnasticalarisa iordache 

viewscnt
Articole similare