Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţie surprinzătoare dată de medicul şef de la FIFA: "Poate va fi nevoie de moartea unui jucător ca lumea să deschidă ochii"

Declaraţie surprinzătoare dată de medicul şef de la FIFA: "Poate va fi nevoie de moartea unui jucător ca lumea să deschidă ochii"
Comentarii

Belgianul Michel D`Hooghe, preşedintele comisiei medicale de la FIFA, îi avertizează pe oficialii campionatelor tari din Europa care vor să ţină pasul cu Bundesliga şi să reia meciurile de fotbal.

"În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină şi economie... Iar de multe ori economia a avut câştig de cauză în faţa sănătăţii. În viaţa mea, a trebuit să formulez numeroase recomandări referitoare la impactul pe care îl au altitudinea, decalajul orar, căldura excesivă sau poluarea asupra practicării sportului.

În cazul Covid-19, nu mai este vorba de medicină, ci de viaţă sau de moarte şi am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii. Trebuie însă să constat că nu este cazul...", a explicat medicul din oraşul Bruges, în vârstă de 74 de ani.

Fiecare federaţie naţională a luat măsurile sale, ţinând cont de presiunea UEFA şi a drepturilor TV.

"Încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înţeleaptă câbd a încheiat totul. Recomand prudenţa şi evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Poate sunt singurul care gândeşte aşa. Sper că mi se vor alătura şi alţii săptămânile viitoare şi că raţiunea va câştiga. Unii fotbalişti în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiţi drept cobai şi îi înţeleg. Evident că sper să mă înşel... dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui jucător, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo", a spus medicul.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare