Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţie surprinzătoare: ”Roger Federer nu va mai câştiga un turneu de Grand Slam”

Declaraţie surprinzătoare: ”Roger Federer nu va mai câştiga un turneu de Grand Slam”

Tenis

Comentarii

Roger Federer a trebuit să aştepte aproape cinci ani pentru a mai câştiga un nou turneu de Grand Slam, Australian Open în 2017. De atunci, el a mai triumfat la Wimbledon (2017) şi din nou la Melbourne, în 2018.

Roger Federer (37 ani), Rafael Nadal (32 ani) şi Novak Djokovic (31) au fost principalii câştigători de turnee de Grand Slam în ultimii 14 ani. Însă, după succesul pe care Alexander Zverev (21 ani) l-a înregistrat la Turneul Campionilor, trecând pe rând de Federer şi Djokovic, Toni Nadal consideră că jucătorii tineri vor ajunge în prim-plan.

”Cred că va fi greu pentru Federer să mai câştige un turneu de Grand Slam. Nu spun acest lucru din cauza jocului său, ci pentru că turneele de cinci seturi au devenit tot mai dificile”, a declarat Toni Nadal pentru El Pais.

20 de titluri de Grand Slam are Roger Federer, cele mai multe din tenisul masculin
 
Federer şi Nadal au ocupat pe rând prima poziţie a clasamentului ATP în acest an, înainte ca Djokovic să câşige la Wimbledon şi US Open şi să încheie anul ca lider mondial. După succesul din weekend-ul trecut, Zverev a revenit pe poziţia a patra, fapt ce l-a făcut pe unchiul lui Rafael Nadal să se gândească la cei care vin din urmă.
 
”Am avut mari îndoieli că un jucător din noua generaţie l-ar putea bate pe Federer pe iarbă, pe Djokovic pe suprafeţe rapide sau pe Rafael pe zgură. Aveam, de asemenea, impresia că schimbarea de generaţii va fi cauzată mai de grabă prin declinul marilor campioni, însă succesul lui Zverev la Londra m-a făcut să mă mai gândesc la acest aspect”, a spus Toni Nadal.

Afla mai multe despre: roger federerrafael nadalnovak djokovictenisturneul campionilortoni nadalaustralian openus openalexander zverevatpgrand slamrecord 

viewscnt
Articole similare