Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţii superbe făcute de Stramaccioni despre Nicolae Stanciu. De ce preferă să transfere români la Sparta Praga

Declaraţii superbe făcute de Stramaccioni despre Nicolae Stanciu. De ce preferă să transfere români la Sparta Praga

Stranieri

Comentarii

Oficialii lui Sparta Praga apreciază tot mai mult calităţile jucătorilor români. În acest moment, cehii îi au în lot pe Bogdan Vătăjelu şi Nicolae Stanciu, şi se pregăteşte să vină şi Florin Niţă. Andrea Stramaccioni spune că jucătorii români se adaptează foarte uşor, contrar impresiei generale.

În ultimul an, Sparta Praga a plătit sume consistente pentru transferurile lui Bogdan Vătăjelu, Nicolae Stanciu şi Florin Niţă. Andrea Stramaccioni, antrenorul echipei din Cehia, explică şi de ce. Fostul tehnician al lui Inter Milano spune că a lucrat foarte bine cu românii, jucători care se adaptează foarte uşor în alte campionate, deşi impresia generală este că au probeleme când pleacă din Liga 1. Stramaccioni spune că este prieten bun cu Cristi Chivu, căruia i-a cerut părerea despre transferurile făcute de Sparta Praga.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a explica şi motivul pentru care Vătăjelu a jucat foarte puţin în sezonul trecut: ”Îl ştiu pe Bogdan (n.r. Vătăjelu) de şase luni deja, este un jucător foarte interesant. Este tânăr, munceşte din greu, are un spirit ofensiv şi un picior stâng foarte bun. Impactul cu campionatul Cehiei nu este uşor şi, la început, nu a jucat prea mult. Dar acum joacă şi poate ajuta echipa”.

Cât timp aţi insistat pentru Stanciu?


Poate vă amintiţi sau nu, dar l-am cunoscut pe Stanciu în urmă cu cinci ani, cu Vaslui. Din păcate pentru noi, el a marcat atunci. Deci l-am ţinut minte. Este un jucător foarte interesant, iar acum a apărut această şansă de -al lua. Imediat, am cerut să îl transferăm şi acum avem doi români în echipă. Ştiţi că Cristi Chivu este bunul meu prieten şi am acum o problemă, pentru că românii încep să crească la număr în echipă.

Ai vorbit cu Chivu?
Am vorbit cu Chivu şi îi cunoaşte pe amândoi. A fost fericit să audă că jucătorii români pot fi importanţi şi în străinătate.

Sunteţi aproape să mai luaţi un român, pe portarul Florin Niţă...
Serios? Eu sunt ultimul care află astfel de lucruri. Nu am nimic de zis, decât că Niţă este un portar foarte bun de la Steaua. Toată lumea o ştie. În Italia îl aveam pe Tătăruşanu şi Niţă este, alături de Tătăruşanu, probabil cel mai bun portar din România.

De ce sunt jucătorii români atât de interesanţi pentru Sparta Praga?
Pentru că sunt jucători buni. Din experienţa mea, au şi o atitudine foarte bună când ies din ţară. Acest lucru nu este unul obişnuit. De exemplu, noi, în Italia, avem probleme când ieşim în afară. Românii se adaptează foarte bine. Bineînţeles, nu am antrenat 100, dar toţi pe care i-am antrenat au avut o adaptare foarte bună.  Acesta este un lucru pozitiv pentru cluburile unde ajung să joace.


 

Afla mai multe despre: nicolae stanciuandrea stramaccionivatajelusparta praga 

viewscnt
Articole similare