Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declin total pentru eroul lui Celtic, care la 18 ani îngenunchea Barcelona, în Liga Campionilor. Unde a ajuns să joace

Declin total pentru eroul lui Celtic, care la 18 ani îngenunchea Barcelona, în Liga Campionilor. Unde a ajuns să joace

Fotbal

Comentarii

În sezonul 2012/2013, Celtic Glasgow reuşea să uimească fotbalul european cu o victorie împotriva celor de la FC Barcelona, scor 2-1, printr-un gol marcat în minutul 83, de tânărul scoţian Tony Watt. Avea doar 18 ani când Neil Lennon îl arunca inspirat în luptă.

La acea vreme, Barcelona avea în componenţă mai mulţi campioni europeni şi viitori campioni mondiali cu naţionala Spaniei, precum David Villa, Cesc Fabregas, Gerard Pique, Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Victor Valdez, Jordi Alba sau Pedro. Printre ei, se mai regăseau brazilianul Dani Alves şi argentinienii Lionel Messi şi Javier Mascherano. Echipă plină de superstaruri, răpusă de tânărul jucător scoţian.

Tony Watt era cunoscut ca fiind un jucător extrem de talentat, dar capricios. La antrenamente, dacă se putea, era în stare să dribleze şi fanionul din colţul terenului. Marchează împotriva Barcelonei şi ajunge erou naţional peste noapte. Un sezon mai târziu, Celtic cumpăra doi atacanţi de calibru, Amido Balde şi Teemu Pukki, iar Tony Watt era împrumutat în campionatul Belgiei, la Lierse, acolo unde joacă 15 partide şi marchează 9 goluri. Belgienii nu au avut bani să-l transfere definitiv, iar de acest lucru a profitat Standard Liege, care le-a plătit celor de la Celtic 1.5 milioane de euro. Face un sezon dezamăgitor, cu 13 meciuri şi 2 goluri. Se supără şi îşi cere plecare la Charlton Athletic.

Nu face prea multă vâlvă nici la Charlton şi merge împrumut la Cardiff City (9 meciuri, 2 goluri), Blackburn Rovers (9 meciuri, 1 gol) şi Hearts (16 meciuri, 1 gol). Rămâne din nou liber de contract şi revine în Belgia, la OH Leuven, unde dezamăgeşte iar, cu cifre slabe, în tonul său, 11 meciuri şi 1 gol . După numai un sezon pleacă acasă, în Scoţia, la St Johnstone, unde are cifre mai mult de fundaş, decât de atacant, cu 29 de meciuri şi 3 goluri.

În acest moment, ajuns la 25 de ani, Tony Watt, a ajuns foarte aproape de România, la vecinii bulgari de la CSKA Sofia, unde a debutat cu gol, în înfrângerea 1-3 cu Cerno More. Presa din Scoţia încă mai crede în talentul jucătorului Tony Watt şi aşeaptă ca, speranţa de altă dată, să confirme într-un final şi să revină în naţionala Scoţiei, acolo unde a bifat o prezenţă, în 2016.

Afla mai multe despre: tony wattcelticbarcelona 

viewscnt
Articole similare