Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Degeaba am avut VAR la Manchester United - Southampton. Decizie incredibilă luată de arbitru după ce acesta a consultat reluările

Degeaba am avut VAR la Manchester United - Southampton. Decizie incredibilă luată de arbitru după ce acesta a consultat reluările

Fotbal

Comentarii

United o egalează pe City în fruntea clasamentului, însă formaţia lui Solsjaer are cu două partide în plus jucate

Partida dintre Manchester United şi Southampton a fost un adevărat dezastru pentru oaspeţi. În cele 90 de minute, Southampton a primit 9 goluri, o medie de un gol la 10 minute.

Chiar dacă la acest scor nu se poate vorbi despre arbitraj, totuşi este de notat faza la care Mike Dean a dictat penalty pentru gazde cu eliminare, asta după ce a consultat reulările puse la dispoziţie de sistemul VAR. Sistemul VAR vine în ajutorul arbitrilor pentru ca aceştia să abiă posibilitatea de a consulta fazele mai neclare dintr-un meci. Mike Dean a făcut acest lucru însă de neînţeles a fost decizia luată de acesta, aceea de a dicta penalty şi eliminare la o fază în care jucătorul gazdelor a şi recunoscut simularea pe care a făcut-o, simulare clară şi din reluările video. Însă, Mike Dean a văzut cu totul altceva şi a acordat penalty cu eliminare.

Chiar dacă sistemul VAR este încă la început, probeleme legate de arbitraj rămân şi vor mai rămâne ani buni de acum înainte până ce nu se va trece la un sistem de arbitraj prin care arbitrii să fie înlocuiţi de nişte sisteme de calcule digitale care să elimine eroarea umană din ecuaţie.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: premier league 

viewscnt
Articole similare