Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Demonstraţie de forţă pentru Simone Tempestini la Raliul Sibiului

Demonstraţie de forţă pentru Simone Tempestini la Raliul Sibiului
Comentarii

Simone Tempestini a câştigat Raliul Sibiului pentru al doilea an consecutiv, deşi de această dată s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice. Clujeanul a fost cel mai rapid în 7 dintre cele 8 probe speciale ale raliului şi mai are nevoie doar de o victorie pentru a cuceri al şaselea titlu din carieră la numai 27 de ani.

Pe un model Skoda Fabia R5 şi cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a bifat astfel a patra victorie consecutivă în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, din tot atâtea participări. Acesta a mai câştigat rundele de la Braşov, Baia Mare şi Piteşti.

Victoria de la Sibiu nu a fost lipsită de emoţii pentru Tempestini, care a încheiat a doua probă specială având cutia de viteze blocată, iar ulterior a încheiat alte două probe cu pene de cauciuc.

La final, campionul a avut un avantaj de peste două minute în faţa lui Sebastian Barbu. Podiumul a fost completat de Adrian Teslovan, care a urcat pe 3 după penalizările primite de Dan Gîrtofan şi Adrian Răspopa.

Pe lângă Tempestini, un alt pilot de la Napoca Rally Academy a încheiat în vârful clasamentului. Norbert Maior s-a clasat pe locul 4 la general şi s-a impus la Două Roţi Motrice şi clasa RC5.

În total, 67 de echipaje au luat startul în ediţia din acest an a Raliului Sibiului. Macadamul s-a dovedit din nou o provocare dificilă pentru sportivi. Un total de 24 de echipaje au fost nevoite de abandoneze.

Afla mai multe despre: tempestiniraliul sibiului 

viewscnt
Articole similare