Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Denis Alibec şi Nicolae Stanciu "transferaţi" în Ligue 1. Ce scriu francezii: ”Stanciu e mic de statură, dar foarte tehnic”

Denis Alibec şi Nicolae Stanciu "transferaţi" în Ligue 1. Ce scriu francezii: ”Stanciu e mic de statură, dar foarte tehnic”

Echipa națională

Comentarii

Un fan al formaţiei RC Lens a răspuns iniţiativei site-ului lensois.com şi a alcătuit lista de transferuri a francezilor pentru stagiunea viitoare. Trei români, între preferinţele suporterului.

Lensois.com, un site al suporterilor clubului RC Lens, a demarat o campanie prin care îşi invită fanii să facă lista de transferuri a echipei de pe Felix Bollaert pentru stagiunea viitoare.

La iniţiativa clubului proaspăt promovat în Ligue 1 a răspuns şi Mehdi Lab, un suporter în vârstă de 28 de ani din Reims, care a propus trei fotbalişti români pentru viitoarea stagiune din Franţa.

Este vorba despre Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Denis Alibec (Astra Giurgiu) şi Vlad Dragomir (Perugia). Echipa suporterului pentru sezonul viitor îi include pe toţi cei trei fotbalişti români, titulari în primul 11 al lui RC Lens şi arată aşa:

Leca - Michelin, Gradit, Radovanovic, Haidara - Dragomir (Perugia), Doucouré - Stanciu (Slavia Praga) - Sotoca, Alibec (Astra), Boli.

Site-ul Lensois.com comentează: "Mehdi este, evident, un fan al fotbalului românesc, oferindu-ne variante care ne conduc spre mai multe talente din această ţară. Este cazul lui Vlad Dragomir, un mijlocaş ofensiv în vârstă de 21 de ani care evoluează în Perugia, Italia, al puternicului atacant central denis Alibec, 29 de ani, care joacă pentru Astra Giurgiu (11 goluri în 20 de meciuri în acest sezon), dar şi al dirijorului Nicolae Stanciu, care a jucat un rol important pentru Slavia Praga în ultimele luni în Liga Campionilor. Un jucător mic de statură, dar foarte tehnic, care este deja bine călit în jocurile internaţionale, cu mai mult de 30 de meciuri la echipa naţională. Fotbalul din Europa Centrală şi de Est este întotdeauna un teren interesant, fără a exploda neapărat preţurile" scrie sursa citată.

Dacă transferurile lui Alibec şi Dragomir ar fi destul de posibile, eventuala sosire a lui Stanciu pare dificil de realizat, în condiţiile în care Slavia Praga ar solicita minim 8 milioane de euro pentru transferul său. De asemenea, de serviciile lui Vlad Dragomir, presa internaţională a scris despre interesul unor cluburi precum Cagliari, Benfica şi Galatasaray. Denis Alibec a mai jucat în afara României pentru Internazionale Milano, Mechelen sau Bologna.

Cât ar trebui să plătească RC Lens pentru cei trei români

Conform site-ului transfermarkt.com, cei trei fotbalişti români au o cotă totală de piaţă de aproape 6 milioane de euro.

Doar Stanciu însă ar costa 8 milioane conform presei din Cehia, în timp ce Vlad Dragomir poate aduce Perugiei aproape 3 milioane de euro singur.

Afla mai multe despre: nicolae stanciudenis alibec 

viewscnt
Articole similare