Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dentist, antrenor, erou naţional. După şapte ani şi două turnee finale, Hallgrímsson renunţă la naţionala Islandei

Dentist, antrenor, erou naţional. După şapte ani şi două turnee finale, Hallgrímsson renunţă la naţionala Islandei

Cupa Mondială

Comentarii

Heimir Hallgrímsson (51 de ani), cel care a dus naţionala Islandei în premieră la un turneu final, a renunţat la poziţia de selecţioner, a confirmat Federaţia Islandeză de Fotbal (KSI).

În cei şapte ani petrecuţi la cârma naţionalei Islandei, Hallgrímsson a calificat echipa la primele turnee finale din istorie. La Campionatul European din 2016, acolo unde Islanda a produs şocul turneului şi a eliminat Anglia în optimi, fiind eliminată de gazda Franţa în sferturi. Dacă în campania pentru European a condus echipa alături de Lars Lagerbäck, pentru următoarea, cea pentru Mondialul din Rusia, a primit mână liberă şi a calificat echipa de pe primul loc dintr-o grupă din care au mai făcut parte Croaţia, Ucraina, Turcia, Finlanda şi Kosovo.

În Rusia, Sigurdsson & Co. au debutat printr-un egal cu Argentina, dar acela a rămas şi singurul punct câştigat de "vikingi", care nu au reuşit să iasă din grupa în care a mai fost noua vicecampioană mondială, Croaţia, şi Nigeria.

Hallgrímsson, care este şi dentist, a declarat înainte de turneul final din Rusia, într-un interviu pentru The Guardian, că are "unul dintre cele mai bune job-uri din lume" şi cu siguranţă nu s-a referit la profesia de dentist, pe care probabil o va practica şi după ce a renunţat la postul de selecţioner.

articol scris de Dan Duca
 

Afla mai multe despre: hallgrimssonislandacm 2018demisie 

viewscnt
Articole similare