Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Derby-ul se plăteşte scump. „U” Craiova a fost amendată după incidentele de la meciul cu CFR Cluj

Derby-ul se plăteşte scump. „U” Craiova a fost amendată după incidentele de la meciul cu CFR Cluj
Comentarii

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, ca gruparea Universitatea Craiova să fie amendată cu 10.000 de lei ca urmare a incidentelor de la meciul cu CFR Cluj, din Liga I.

U CRAIOVA 1948 vs. FC CFR 1907 CLUJ – Incidente – În baza art. 82.1. şi 3.a şi c din RD, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul U Craiova 1948 cu o penalitate sportivă de 10.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolele menţionate în hotărârea Comisiei de Disciplină prevăd următoarele:

“Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde: a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă; c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc”.

“Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

Coroborat cu prevederile art. 82, abaterile de la organizarea jocurilor se sancţionează astfel:

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat: d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau  spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000  la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

Afla mai multe despre: craiovaamendacfr cluj 

viewscnt
Articole similare