Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Derbyul privit de pe bancă. Duşan Uhrin Jr vs Bogdan Argeş Vintilă: cine câştigă duelul direct?

Derbyul privit de pe bancă. Duşan Uhrin Jr vs Bogdan Argeş Vintilă: cine câştigă duelul direct?galerie foto

FCSB

Comentarii

Derby de România, Dinamo - FCSB se vede în direct la Telekom Sport 1, duminică de la ora 20:00. Va fi al doilea duel direct între Uhrin şi Vintilă.

Dinamo - FCSB sau Duşan Uhrin Jr vs Bogdan Argeş Vintilă

Derby-ul dintre Dinamo şi FCSB găseşte cele două echipe cu cei doi antrenori care s-au înfruntat şi în partida din octombrie 2019. Va fi un al doilea duel direct intre Duşan Uhrin Jr vs Bogdan Argeş Vintilă. Primul s-a terminat nedecis 1-1.

Valoarea lotului: avantaj Vintilă

Tehnicianul FCSB-ului are la dispoziţie un lot cotat la aproape 33 de milioane de euro. Cehul de pe banca lui Dinamo are la dispoziţie un lot cu o cotă de piaţa totală de trei ori mai mică. Valoarea medie de piaţă a fotbaliştilor de la FCSB este de 1.34 milioane de euro, în timp ce valoarea medie de piaţă a fotbaliştilor de la Dinamo este de doar 389 de mii de euro per jucător. 12 fotbalişti din lotul FCSB-ului au legătură cu naţionalele (mari sau de tineret). De la Dinamo doar 7, niciunul la echipa mare! Florinel Coman, cel mai bine cotat jucător al roş-albaştrilor are o cotă de piaţă de 5 ori mai mare decât cel mai bine cotat dinamovist, Mrzljiak.

Experienţă: avantaj Uhrin Jr

Duşan Uhrin Jr este antrenorul mai experimentat decât Vintilă. Numit în mod surprinzător la cârma unei forţe ca FCSB, Bogdan Vintilă (47 de ani) nu s-a descurcat deloc rău. Din 20 de partide a câştigat 14 şi a pierdut doar 3, unul dintre aceste meciuri chiar la debut, când încă nu adunase o săptămână la echipă. Cehul este indiscutabil antrenorul mai experimentat. Sigur, are 21 de meciuri la Dinamo şi doar 10 victorii. Dar, Uhrin are o vastă experienţă ca antrenor. A cucerit titlul şi cupa în Gerogia cu Dinamo Tbilisi, a pregătit echipe puternice precum Mlada Boleslav, Viktoria Plzen, Slavia Praga sau AEL Limassol şi a antrenat deja în 5 campionate diferite. Are peste 400 de meciuri ca tehnician la cei 52 de ani ai săi

Defensiv: avantaj Vintilă

FCSB a încasat doar 14 goluri sub comanda lui Bogdan Argeş Vintilă. Tehnicianul roş-albaştrilor are din decembrie până la ora meciului cu Dinamo, 7 meciuri disputate în Liga 1, perioadă in care echipa sa a încasat doar 3 goluri. Uhrin a condus-o pe Dinamo în 21 de meciuri, iar defensiva sa are clar nevoie de o îmbunătăţire. Nu mai puţin de 28 de goluri a primit Dinamo în această perioadă. În ultimele 7 meciuri, "câini" au primit 10 goluri.

Ofensiv: avantaj Uhrin Jr

Pe de altă parte, în mod surprinzător, Uhrin a produs mai multe goluri la Dinamo decât Vintilă la FCSB. 38 de reuşite au dinamoviştii sub comanda lui Duşan Uhrin Jr, în condiţiile în care lotul este net inferior la nivel ofensiv, comparativ cu cel al FCSB-ului. Gruparea roş-albastră are doar 31 de goluri marcate sub comanda lui Vintilă, e drept în 20 de meciuri, adică unul în minus faţă de Uhrin la Dinamo.

Constanţă în rezultate: avantaj Vintilă

Este capitolul la care antrenorul FCSB-ului stă mai bine. A pierdut practic doar două meciuri de la numirea sa la cârma roş-albaştrilor (dacă scoatem din calcul primul meci din august de la Mediaş când venise de două zile la echipă) şi a bifat o serie impresionantă de 11 meciuri consecutive fără înfrângere. Nici Uhrin nu stă chiar atât de rău, în condiţiile în care jocul lui Dinamo şi rezultatele s-au îmbunătăţit de la venirea sa. Dar la nivel de constanţă, FCSB şi Vintilă sunt clar în avantaj.

Aşadar, duelul direct dintre Uhrin şi Vintilă pare să-i găsească pe cei doi tehnicieni aproape la acelaşi nivel. Bogdan Argeş Vintilă are un plus faţă de Duşan Uhrin la capitolele lot, constanţă în rezultate şi joc defensiv. Cehul este mai experimentat şi mai bun din punct de vedere ofensiv. Care dintre aceste capitole va face diferenţa la meciul direct, vedem duminică seara, în direct la Telekom Sport 1.

Afla mai multe despre: bogdan vintilăduşan uhrin 

viewscnt
Articole similare