Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Despre strălucirea şi "întunericul" din tenis. Roger Federer: "Nu cred tot ceea ce a scris Andre Agassi în cartea sa"

Despre strălucirea şi "întunericul" din tenis. Roger Federer: "Nu cred tot ceea ce a scris Andre Agassi în cartea sa"

Tenis

Comentarii

Încoronat la Melbourne cu al 20-lea trofeu de Grand Slam din carieră, Roger Federer a vorbit deschis despre sacrificiile din viaţa de jucător de tenis. Făcând o referire la "Open", cartea autobiografică a lui Andre Agassi, campionul elveţian s-a rezumat să precizeze: "Nu cred tot ceea ce a scris acolo".

Într-o discuţie avută cu jurnaliştii de la "Perth Now", recordman-ul titlurilor de Grand Slam a readus în "lumina reflectoarelor" Open-ul lui Agassi. 

"Andre şi-a menţinut părerea din carte şi la mulţi ani după retragere. Nu îl cred însă, nu cred tot ceea ce a scris el acolo. Sunt pasaje cu care sunt total de acord, precum cele în care vorbeşte despre cum a avut mereu puterea să regăsească (redescopere) bucuria jocului" - Roger Federer. 

În completarea discuţiei, numărul doi mondial a adus exemplele lui Nick Kyrgios şi Bernard Tomic. Cei doi au tot precizat de-a lungul timpului că nu simt mare bucurie din tenis şi că joacă doar pentru bani. 



"Nu jucaţi tenis, faceţi ceva ce vă place şi admiraţi. Tenisul e o corvoadă, o viaţă vie dură. eu sunt prizonier, trebuie să o fac", spunea în iulie 2017, Tomic.

"Mai sunt de părere că Nick şi Tomic au momentele lor pe teren în care se bucură de tenis, iar acestea cred că sunt în mare parte cele în care câştigă. Este un sentiment unic. Există, de asemenea, şi momente în pregatire care îţi bucură simţurile" - Roger Federer.

Despre latura "întunecată" a tenisului 

"Sunt, fără îndoială, şi momente dificile în viaţa de jucător. Acele clipe în care nu îţi iese totul cum ţi-ai planificat, atunci când tot ce-ţi rămâne de făcut este să împachetezi şi să călătoreşti spre următorul turneu" - Roger Federer. 

Federer este de părere că trebuie să încerci să vezi partea plină a paharului. "Toată lumea se confruntă cu dificultăţi, însă locurile şi iubirea oamenilor te ajută de multe ori să ieşi dintr-o situaţie mai dificilă". 

Sursa: www.hotnews.ro. Citeşte aici articolul intergral

 

Afla mai multe despre: roger federerandre agassiopencarte autobiograficacampionul elvetianurasc tenisul 

viewscnt
Articole similare