Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Detalii mai puţin cunoscute despre medicul erou din Piatra Neamţ. Cine este Ioan Cătălin Denciu

Detalii mai puţin cunoscute despre medicul erou din Piatra Neamţ. Cine este Ioan Cătălin Denciu

Diverse

Comentarii

Medicul Ioan Cătălin Denciu (48 de ani) a suferit arsuri grave pe tot corpul, după ce a făcut tot posibilul să salveze un pacient din incendiul care a izbucnit la Spitalul Judeţean Neamţ. Eroul este doctor specializat la ATI şi a fost coleg de facultate cu ministrul Nelu Tătaru.

Detalii mai puţin cunoscute despre medicul erou din Piatra Neamţ

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, după incendiul care a izbucnit la Spitalul Judeţean Neamţ, Ioan Cătălin Danciu a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, astfel că duminică, 15 noiembrie, a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Potrivit ultimelor informaţii, medicul în vârstă de 48 de ani este conştient.

Monitorizat atent de un echipaj SMURD, medicul rănit fusese transferat cu o autospecială de la Piatra Neamţ la Iaşi. De pe aeroportul din Copou, Denciu a fost preluat de o aeronavă militară şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost stabilizat.

Ludovic Orban a dat undă verde pentru transferul medicului erou în Belgia: „Am obţinut aprobarea de la Ministerul Apărarii belgian pentru a-l interna la spitalul militar Regina Astrid. Am vorbit cu ministrul Apărării, Bogdan Ciucă, şi va fi transportat cu o aeronavă militară maine dimineată”, a declarat Prim Ministrul României.

Conform Antena 3, Ioan Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care a izbucnit incendiul. El a suferit arsuri de gradul II, III şi IV în momentul în care încerca să scoată pacienţii din incendiu, dar costumul său de protecţie a fost cuprins de flăcări.

Cine e cu adevărat Ioan Cătălin Denciu

Medicul Ioan Cătălin Denciu este căsătorit cu o doamnă doctor ginecolog. Împreună, cuplul are doi copii.

Mai mult, Nelu Tătaru a dezvăluit că Ioan Cătălin Denciu i-a fost coleg de facultate şi că este un profesionist desăvârşit. Cei doi au o relaţie extrem de apropiată: „Este un profesionist, suntem şi prieteni, colegi de facultate. Îşi face meseria după cum am văzut şi în această seară încercând să salveze şi acei pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Afla mai multe despre: incediu ati piatra neamtioan catalin denciu 

viewscnt
Articole similare