Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Detaliul care a provocat reacţia dură a medicului dinamoviştilor după meciul cu FC Botoşani: "Este inadmisibil" Ce l-a supărat pe Adrian Motoacă

EXCLUSIV | Detaliul care a provocat reacţia dură a medicului dinamoviştilor după meciul cu FC Botoşani: "Este inadmisibil" Ce l-a supărat pe Adrian Motoacă

Dinamo București

Comentarii

FC Botoşani a venit în Capitală fără medic pentru partida cu Dinamo, iar doctorul roş-albilor a trebuit să ofere îngrijiri medicale şi fotbaliştilor moldovenilor.

Adrian Motoacă s-a arătat deranjat de acest aspect şi critică decizia adversarilor de a nu avea staff medical la jocul de pe Arena Naţională.

"La începutul meciului arbitrii au venit să ne spună că nu există medic pe banca celor de la Botoşani şi ar trebui să asigurăm asistenţă medicală şi pentru cei de la Botoşani, lucru care nu mi s-a părut normal pentru o echipă de Liga 1. Nu am învăţat nimic din păcate din evenimentele petrecute anterior pe terenurile de fotbal şi decizia a fost luată în urmă cu un an de zile, când s-a stabilit printr-un regulament LPF ca numai echipa gazdă să aibă medic pe bancă, lucru pe care eu personal îl consider nepotrivit" a declarat Adrian Motoacă în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Medicul dinamoviştilor a intervenit în prelungirile partidei la o fază la care Pap şi Moussa s-au dat cap în cap şi a povestit pentru Telekom Sport cum au stat lucrurile. 

"Starea lor de conştienţă nu era păstrată, Pap portatul încercând să dialoghez cu el şi să stabilesc semnele neurologice dădea semne că nu poate răspunde la întrebările banale care se impun la protocolul de urgenţă în acordarea asistenţei medicale în astfel de situaţii. Răspunzând foarte vag la întrebări, nu ştia cum îl cheamă, mi-a spus că anotimpul este primăvara, fiind strigat în partea opusă de către maseurii celor de la Botoşani am observat că jucătorul, atacantul Moussa era într-o stare mult mai gravă decât observasem iniţial" a detaliat doctorul câinilor. 
 
Acesta explică ce l-a deranjat cel mai mult sâmbătă seară. 
 
"Cei de la Botoşani nu mi-au mulţumit. Am încercat să iau legătura pe culoar cu Marius Croitoru. Am încercat să le transmit starea de fapt sau cee ace am văzut în teren la un moment dat. Am avur o strângere de mână de mxim 2 secunde. Cei de la Botoşani au fost ocupaţi cu arbitrajul. Cred că nici la ora actuală nu ştiu situaţia clară a jucătorului care a ajuns în spital. Erau vizibili afectaţi de rezultat şi arbitraj" a mai adăugat Motoacă. 

Adrian Motoacă a devenit medic al lui Dinamo în această vară atunci când Liviu Bătineanu şi-a dat demisia în urma incidentului care l-a avut în prim plan pe Eugen Neagoe. Atunci antrenorului i s-a făcut rău în timpul meciului contra celor de la U Craiova. Motoacă este şi un fan cunoscut al câinilor. El obişnuia să meargă deseori pe stadion înainte să ocupe o funcţie oficială la clubul din Ştefan cel Mare. 

"Nu pot să vă spun câţi medici sunt cu acte în regulă în acest moment, din ce ştiu eu sunt în jur de 5-6, restul sunt medici cu contracte sau sub formă de parteneriate, care doar vin şi asistă pentru câteva ore la meciuri.  Nu ştiu câte echipe îşi pot permite, între ghilimele, pentru că rolul unui medic este foarte important" a încheiat medicul în interviul acordat în exclusvitate pentru Telekom Sport.
 

 

Afla mai multe despre: dinamofc botoşaniadrian motoacă,  

viewscnt
Articole similare