Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Detaliul inedit din tinereţea lui Duşan Uhrin. Ce funcţie a ocupat antrenorul ceh când a făcut armata: "S-a întâmplat acum 35 de ani"

Detaliul inedit din tinereţea lui Duşan Uhrin. Ce funcţie a ocupat antrenorul ceh când a făcut armata: "S-a întâmplat acum 35 de ani"
Comentarii

Duşan Uhrin a dezvăluit că a făcut armata şi a fost tanchist, precizând că speră ca ţara lui, Cehia, să nu le fi trimis urcainenilor tancuri precum cele de pe vremea lui.

"Nu am citit despre asta, dar sper să nu fie prea vechi. Am fost şi eu tanchist în armată, acum 35 de ani, ştiu cum este, sper ca aceste tancuri să nu fie precum cele pe care le aveam noi.

Serios vorbind, situaţia din Ucraina este foarte dificilă. În toată Cehia lumea încearcă să ajute, şi în România sunt mulţi ucraineni. Eu şi soţia mea am ajutat mulţi ucraineni de la începutul conflictului. (n.r. - dacă a închiriat hotelul său pentru refugiaţi). Nu, nu, este imposibil, dar i-am ajutat cu bani şi alte lucruri.

Este normal din partea noastră, pentru că mulţi angajaţi sunt ucraineni în afacerea noastră", a declarat Uhrin.

Cehia a trimis tancuri către Ucraina

La începutul acestei săptămâni, Cehia i-a trimis Ucrainei „mai multe” tancuri T-72 şi vehicule de luptă ale infanteriei de tip BVP-1, sub forma unui ajutor militar, a informat televiziunea de stat cehă.

În plus, 250 de paraşutişti cehi au plecat luni spre Slovacia, vecină cu Ucraina, ţară răvăşită de războiul dus de Rusia, pentru a forma un grup tactic al NATO, a transmis Ministerul Apărării de la Praga.

Grupul tactic va cuprinde până la 2.100 de soldaţi din Germania, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia şi SUA.

Cehia va asigura comandamentul acestui grup tactic.

"Sarcina esenţială a misiunii este de a transmite că membrii NATO sunt pregătiţi, hotărâţi şi uniţi pentru a proteja integritatea teritorială a Alianţei", a declarat colonelul Tomas Unzeitig, care va conduce grupul tactic.

Misiunea face parte din eforturile derulate de NATO pentru a consolida flancul său estic după invadarea Ucrainei de către Rusia, care a început la 24 februarie.

Ministerul Apărării a precizat că paraşutiştii vor rămâne în Slovacia până în iunie şi vor fi apoi înlocuiţi de o unitate de vehicule blindate.

Cehia a aderat la NATO în 1999, iar Slovacia, în 2004. Cele două ţări, care au format Cehoslovacia până la separarea lor paşnică în 1993, sunt de asemenea membre ale UE.

Afla mai multe despre: dusan uhrin 

viewscnt
Articole similare