Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezastru pe Camp Nou: Barcelona are datorii imense! Îngrijorare masivă printre suporteri: ”Asta înseamnă faliment!”

Dezastru pe Camp Nou: Barcelona are datorii imense! Îngrijorare masivă printre suporteri: ”Asta înseamnă faliment!”galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Situaţia economică de la FC Barcelona este vecină cu dezastrul. Cel puţin asta susţine presa iberică, într-un material amplu oferit de La Vanguardia.

Potrivit publicaţiei La Vanguardia, pandemia de coronavirus a afectat grav clubul FC Barcelona. Atât de mult, încât fanii se tem de faliment.

Barcelona a ajuns la datorii de 1 miliard de euro! Alegerile pentru postul de preşedinte sunt esenţiale


Sursa citată susţine că datoriile clubului catalan ajung acum la peste 1 miliard de euro! Cum s-a ajuns aici?

Pierderile au fost uriaşe în aceasta perioadă (aproximativ 100 de milioane de euro) inclusiv imposibilitatea de a aduce suporteri la stadion sau de a permite milioanelor de turişti interesaţi să viziteze arena şi muzeul clubului.

FC Barcelona avea oricum o datorie netă de 500 de milioane de euro, iar La Vanguardia susţine că la aceasta se adaugă acum deficitul de 400 de milioane de euro.

Pe scurt, aşa sună moştenirea lăsată de fosta conducere a clubului. În ciuda încercărilor disperate ale celui mai recent preşedinte, Josep Maria Bartomeu, clubul catalan o duce acum mai rău decât înainte de sosirea sa. De altfel, acesta ar fi fost principalul motiv pentru care Bartomeu a decis să renunţe la frâiele clublui, explică La Vanguardia.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FC Barcelona, prevăzute la 24 ianuarie, au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat, vineri, clubul catalan. Decizia a fost luată după ce Guvernul spaniol a anunţat că nu va fi acceptată nicio excepţie de la lupta împotriva coronavirusului.

Laporta, aşteptat ca un salvator


Joan Laporta este considerat principalul favorit pentru a câştiga alegerile generale, dar viitorul preşedinte se va trezi într-o situaţie imposibilă. Practic, o parte din datoria uriaşă a Barcelonei trebuie plătită într-un timp foarte scurt.

Varianta de rezervă a avocatului Laporta, sau a contracandidaţilor săi, Toni Freixa şi Victor Font, ar fi o înţelegere cu respectivii creditori.

Reducerea cheltuielilor pare singura soluţie, mai susţine La Vanguardia, dar cel mai probabil, starurile din lotul lui Koeman vor fi cele mai afectate şi vor fi înduplecate cu greu să plece sau să îşi diminueze contractele. Supersarul Leo Messi are un salariu de 40 de milioane de euro care a fost mărit deja de câteva ori. Messi nu pare dispus să accepte o diminuare a contractului care produce taxe importante pe care Barcelona trebuie să le plătească, aşa că Barca s-ar putea vedea nevoită să renunţe la cel mai important jucător din istoria sa.

Masa salarială de la Barcelona înseamnă aproape 400 de milioane de euro pe an, în condiţiile în care clubul a făcut deja câteva economii sesizabile. Barcelona cheltuie 70% din bugetul său pe salarii, o cifră uriaşă, pe care nu o atinge niciun alt club din Europa. Barcelona are anual veniuri în valuare de aproximativ 800 milioane de euro, însă această sumă este posibilă doar în contextul în care fani sunt prezenţi pe Camp Nou la meciuri, lucru care nu va fi disponibil prea curând.

”Asta suna a faliment!” sau ”Este incredibil ce incapabili ne-au condus” sunt doar câteva dintre comentariile fanilor de pe internet.

Cât a cheltuit Barcelona pe transferuri în era Bartomeu

  • Actuala stagiune: 119 milioane de euro
  • Sezonul 2019/2020: 292 de milioane de euro
  • Sezonul 2018/2019: 129 de milioane de euro
  • Sezonul 2017/2018: 380 de milioane de euro
  • Sezonul 2016/2017: 124 de milioane de euro
  • Sezonul 2015/2016: 51 de milioane de euro

Cât a încasat Barcelona din transferuri în era Bartomeu

  • Actuala stagiune: 126 milioane de euro
  • Sezonul 2019/2020: 158 de milioane de euro
  • Sezonul 2018/2019:  134 de milioane de euro
  • Sezonul 2017/2018:  232 de milioane de euro
  • Sezonul 2016/2017:  33 de milioane de euro
  • Sezonul 2015/2016: 44 de milioane de euro

Afla mai multe despre: barcelonaleo messidatorii barcelona 

viewscnt
Articole similare