Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezastru pentru Gigi Becali! Suma uriaşă pe care FCSB a pierdut-o după eliminarea din Europa League

Dezastru pentru Gigi Becali! Suma uriaşă pe care FCSB a pierdut-o după eliminarea din Europa League

FCSB

Comentarii

Eliminarea FCSB-ului din Europa lasă un gol imens în conturile vicecampioanei României, care se vede nevoită să îşi recalculeze strategia financiară pentru acest sezon şi să îşi îndrepte atenţia doar asupra competiţiilor interne.

10 milioane de euro este suma minimă pe care FCSB o pierde în urma ratării calificării în grupele Europa League. Dacă reuşea să ajungă în această fază a competiţiei, echipa lui Gigi Becali primea un bonus de 2,92 milioane de euro, apoi câte 570.000 de euro pentru fiecare victorie şi câte 190.000 de euro după fiecare rezultat de egalitate. În plus, UEFA acordă şi alte bonusuri, iar partidele jucate pe teren propriu şi drepturile de televizare aduc, de asemenea, bani.

De pildă, din ediţia 2016-2017 de Europa League, conform unui raport al UEFA din octombrie 2017, FCSB s-a ales cu 13.865.000 de euro: 4.465.000 din calificarea în grupe şi rezultatele înregistrate în grupe, plus 7,5 milioane din bonusuri şi market pool. Diferenţa până la suma totală a venit din biletele vândute la meciurile jucate pe teren propriu şi drepturile de televizare, adică 1,9 milioane de euro.

Mai mult, jucătorii pe care Gigi Becali vrea să îi vândă în viitor, Dennis Man, Olimpiu Moruţan şi Florinel Coman, au ratat o şansă importantă să fie observaţi de cluburile mari.

În ciuda acestor pierderi vizibile, patronul vicecampioanei nu îşi face griji, dar admite că trebuie să renunţe la anumiţi jucători. "Nu, n-are nicio treabă", a replicat Becali, joi sear[, atunci când a fost întrebat dacă echipa sa va avea de suferit din punct de vedere financiar după ratarea prezenţei în grupele Europa League. "O să ne axăm pe campionat şi cu asta, basta! Totuşi, va trebui să dăm doi jucători, că n-avem ce face cu ei", a adăugat patronul vicecampioanei Ligii 1.

Formaţia FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, după ce a fost eliminată de echipa austriacă Rapid Viena. FCSB a câştigat, joi, pe Arena Naţională, meciul cu Rapid Viena, scor 2-1, dar în tur a pierdut, scor 1-3.

Afla mai multe despre: banibugetfcsb 

viewscnt
Articole similare