Experiențe împreună.
You are here:

Dezastru total pentru Becali! Nici măcar banii din Europa nu o mai salvează pe FCSB. Cifrele incredibile care anunţă criza roş-albaştrilor

Dezastru total pentru Becali! Nici măcar banii din Europa nu o mai salvează pe FCSB. Cifrele incredibile care anunţă criza roş-albaştrilor

FCSB

Comentarii

FCSB traversează una dintre cele mai dificile perioade din istoria clubului, iar Gigi Becali a recunoscut, în nenumărate rânduri, că nu mai este dispus să investească sume importante de bani, aşa cum o făcea în sezoanele anterioare.

Gigi Becali a tras semnale de alarmă în actualul sezon şi a dezvăluit că vrea să scape cât mai rapid de jucătorii cu salarii mari de la FCSB. Iar acest lucru s-a şi întâmplat. Fotbalişti precum Dennis Man sau Florinel Coman, în care patronul roş-albaştrilor îşi pune speranţa, au rămas, însă de la echipă au fost îndepărtaţi Harlem Gnohere sau Bogdan Planic.

În plus, spre deosebire de sezoanele anterioare când aducea fotbalişti pe sume impresionante de bani, cel puţin pentru Liga I, Gigi Becali a bifat deja trei transferuri pentru noua stagiune, însă toate făcute fără să bage mâna în buzunar. Alexandru Buziuc, Marius Briceag şi Sergiu Buş au fost aduşi liberi de contract la FCSB.

Dezastru total pentru Becali la FCSB. Probleme financiare uriaşe pentru roş-albaştri

De altfel, latifundiarul din Pipera a recunoscut că nu este de acord cu creşterea numărului de echipe din Liga I la 16, soluţie tot mai des propusă de şefii fotbalului românesc. Asta ar însemna, conform lui Gigi Becali, mai puţini bani încasaţi de fiecare echipă din drepturile de televizare. Nici nu-i de mirare că FCSB acuză tot mai des probleme financiare. Deşi a plătit sume uriaşe de bani în ultimele sezoane, deţinătoarea Cupei României n-a avut cele mai fericite rezultate.

Titlul l-a ratat de fieicare dată în ultimele cinci sezoane, ultimul fiind luat în 2015, iar în actuala stagiune, roş-albaştrii au ratat inclusiv calificarea în grupele cupelor europene, după ce au fost eliminaţi, în play-off-ul Europa League, de portughezii de la Rio Ave. Iar FCSB a avut mult de suferit şi asta se vede şi în bilanţul financiar de anul trecut, anul fiscal fiind calculat de la 1 ianuarie 2019 până la 31 decembrie 2019.

Dacă, în 2018, lucrurile au stat rău pentru echipa lui Gigi Becali, anul trecut, FCSB s-a lovit de probleme şi mai serioase. Datoriile au crescut de la 2 milioane de euro la 9,6 milioane de euro, conform cifrelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, iar veniturile au scăzut la jumătate, faţă de 2018.

Bilanţ financiar FCSB 2019:

  • Venituri totale: 47.823.482 lei (9,89 milioane de euro)
  • Cheltuieli totale: 69.628.212 lei (14,4 milioane de euro)
  • Pierdere: 21.804.730 lei (4,51 milioane de euro)
  • Datorii: 46.423.185 lei (9,6 milioane de euro)

viewscnt
Articole similare
Cum a castigat Nicolae Dobrin un meci, venind direct din carciuma