Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluire bombă în Germania. FCSB l-a ofertat pe omul care l-a descoperit pe Roberto Firmino. Lucrează pentru un club din Bundesliga

Dezvăluire bombă în Germania. FCSB l-a ofertat pe omul care l-a descoperit pe Roberto Firmino. Lucrează pentru un club din Bundesligagalerie foto

Special

Comentarii

Lutz Pfannenstiel, un fost portar care s-a transferat de nu mai puţin de 36 de ori, a dezvăluit că a avut ofertă inclusiv de la FCSB. El este cel care l-a descoperit pe Roberto Firmino, după ce l-a observat într-un joc video. În prezent, Lutz Pfannenstiel este director sportiv la Fortuna Dusseldorf - în Bundesliga.

Lutz Pfannenstiel a devenit cunoscut după ce s-a transferat în carieră de 36 de ori. Multe dintre echipele pentru care a jucat provin din lumea îndepărtată a fotbalului, precum Malaysia, Africa de Sud, Singapore, Australia, Canada sau Namibia, dar a jucat şi pentru cluburi din Germania şi Anglia.

Pfannenstiel, acum în vârstă de 46 de ani, dezvăluie că a avut ofertă şi de la FCSB. Se întâmpla în 2007, însă până la urmă a ales KF Vllaznia, din Albania, deşi spune că oferta de la FCSB era mai bună din punct de vedere financiar:

”(Dacă regretă vreun pas pe care l-a făcut în cariera de portar) Nu, nu regret nimic. În perioadele de transfer am avut întotdeauna oferte şi am optat deseori pentru ceva neobişnuit. Puteam să aleg între Steaua, Vlaznia - din Albania - şi Ipswich. Am ales Albania. Acesta a fost cel mai rău contract din cariera mea, dar am vrut să fac asta. De multe ori am decis împotriva raţiunii şi împotriva portofelului. Exact aceste campionate mai exotice, de pe toate continentele, m-au ajutat să-mi fac o reţea şi să evaluez mai bine culturile. Aceasta a fost cea mai bună şcoală pentru activităţile mele actuale (n.r. a fost scouter, acum e director sportiv)”, a declarat Lutz Pfannenstiel pentru wz.de.



Pfannenstiel l-a descoperit pe Firmino

Fostul portar a încercat cariera de antrenor după ce a renunţat la cea de jucător. Le-a pregătit pe FC Bentonit Ijevan (Armenia), Floy (Norvegia), Manglerud Star (Norvegia) şi Ramblers (Namibia). Apoi, în martie 2011, a fost angajat în departamentul de scoutine al lui Hoffenheim. Faptul că a jucat în atât de multe campionat l-a ajutat extrem de mult în noua carieră.

În primul an în care a lucrat la Hoffenheim a făcut şi o primă mare descoperire. L-a adus pe Firmino din Brazilia, de la Tombense, după ce l-a remarcat într-un joc video, Football Manager: ”Am dat aproximativ patru milioane pe el. Atunci când transferi un jucător din eşalonul secund brazilian şi care are doar 17-18 ani, oamenii au impresia că trebuie imediat să intre în echipă. Lumea a spus că am transferat un jucător care încă nu era la nivelul necesar să intre direct titular. În cele din urmă, l-am vândut cu 41 de milioane de euro, deci cred că am procedat corect. Este cu siguranţă o afacere bună”, a declarat Lutz Pfannenstiel despre cel care a devenit star la Liverpool.

A fost arestat în Singapore pentru că juca prea bine

A avut însă două momente de cumpănă în cariera. Primul a fost în Singapore, patria mafiei pariurilor, fiind suspectat că aranjează meciuri. Culmea, a intrat în atenţia anchetatorilor deoarece juca extrem de bine:

"Nu cred că există foarte multe închisori în lume atât de dure. Dormeam pe ciment şi nu aveam nici măcar hârtie igienică. Aveam o viaţă bună în Singapore, am fost model pentru Armani, am avut propriul meu show TV, dar m-am trezit brusc într-o celulă mică din beton şi totul a fost un şoc extrem de mare pentru mine.

Zona unde am jucat - Asia de Sud-Est - este capitala meciurilor aranjate. În cazul meu, a fost ciudat pentru că am fost acuzat din cauză că jucam prea binee. Am câştigat atunci două meciuri consecutive şi am făcut un egal şi în fiecare am fost declarat omul meciurlui. Dacă procurorii îţi spun că ai jucat mai bine decât normal, nu prea are logică. Am fost eliberat după 101 zile, deoarece n-aveau probe clare", poveste Lutz unul dintre cel mai negre episoade din cariera sa.

A fost declarat mort pe teren, dar şi-a revenit după 3 ore

Nu la mult după asta, viaţa l-a încercat din nou. Între timp, reuşise să-şi spele imaginea afectată de scandalul din Singapore şi ajunsese în Anglia: "Eram împrumutat de la un club din Noua Zeelandă la Bradford Park Avenue. În timpul unui meci, după 30 de minute, m-am ciocnit de un adversar. Plămânii nu mai funcţionau şi nu mai aveam puls. Am fost resuscitat de trei ori pe teren şi am fost declarat mort de fiecare dată. Apoi, mi-am revenit la spital...după trei ore", povesteşte actualul scouter al lui Hoffenheim.

Afla mai multe despre: lutz pfannenstiel 

viewscnt
Articole similare