Experiențe împreună.
You are here:

DEZVĂLUIRE | Parma a plătit 35 de milioane € pentru a transfera 2 români. Costurile totale pe care le-au avut transferurile lui Mihăilă şi Man

DEZVĂLUIRE | Parma a plătit 35 de milioane € pentru a transfera 2 români. Costurile totale pe care le-au avut transferurile lui Mihăilă şi Man

Stranieri

Comentarii

Parma a plătit în total nu mai puţin de 35 de milioane de euro pentru transferul a doi jucători români, susţine Giovanni Becali. Este vorba despre costurile totale pe care le-au avut transferurile lui Valentin Mihăilă şi Dennis Man.

În acest sezon s-au stabilit noi recorduri la transferurile din Liga 1. La începutul sezonului, Valentin Mihăilă a plecat la Parma pentru 8,5 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump jucător transferat vreodat de la Universitatea Craiova.

În următoarea fereastră de transferuri, adică în iarna care a trecut, Parma l-a transferat şi pe Dennis Man. Din nou, s-a stabilit un record. Italienii au plătit 11 milioane de euro pentru transferul lui Dennis Man, care astfel a devenit cel mai scump jucător plecat vreodată din Liga 1. Însă Giovanni Becali spune că suma totală suportată de Parma pentru transferul celor doi români este aproape dublă.

Parma a plătit în total 35 de milioane de euro pentru transferurile a doi jucători români

Giovanni Becali a dezvăluit că noul patron al Parmei, Kyle Krause, are un proiect pe termen lung şi este decis să investească în continuare, chiar dacă echipa va retrograda în Serie A. Fostul impresar se află în relaţii foarte bune cu familia Krause şi spune că aceasta va investi nu mai puţin de 180 de milioane de euro într-un nou stadion, al cărui proiect a fost prezentat deja.

În plus, Giovanni Becali susţine că familia Krause a investit nu mai puţin de 90 de milioane de euro în transferuri. Din această sumă, 21,5 de milioane de euro au venit în Liga 1, în schimbul transferurilor lui Valentin Mihăilă şi Dennis Man.

Fostul jucător al Craiovei a costat 8,5 milioane de euro, în timp ce Dennis Man a fost vândut de FCSB cu 11 milioane de euro, plus alte două milioane în bonusuri.

Însă Giovanni Becali spune că suma totală plătită de Parma pentru transferul celor doi jucători români a fost de aproximativ 35 de milioane de euro. Diferenţa de la 21,5 la 35 înseamnă salariile jucătorilor, plus toate taxele pe care Parma trebuie să le plătească.

”Dennis Man are şi clauze de goluri, şi clauze de assist ş.a.m.d. Plus că şi Steaua (n.r. FCSB) are două milioane de euro din ce va realiza Man: unu (n.r. milioane de euro) şi unu, la nişte clauze pe care nu pot să vi le spun, că sunt confidenţiale.

Plus cele 11 milioane de euro pe care Gigi le-a încasat în 24 de ore. Să nu uităm că 11 milioane încasate acum şi neeşalonate pentru următorii 4 sau 5 ani de zile înseamnă vreo 13-14 milioane de euro. Dacă ştii să-i utilizezei... Plus alte două, deci înseamnă vreo 16 milioane de euro... Deci, transferul lui Man pe pandemie înseamnă mai mult de 20 de milioane de euro.

Transferul lui Mihăilă, de 8,5 milioane de euro, înseamnă mai mult de 15 milioane pe pandemie şi pe faptul că Mihăilă era până atunci era necunoscut lumii fotbalistice. Dar şi datorită relaţiilor firmei Becali, Mihăilă a ajuns la Parma, cu un contract bun, pe care l-a visat şi el. Sunt tineri amândoi, joacă într-un fotbal unde ar dori mulţi să ajungă.

El numai pe transferuri a dat 90 de milioane. Păi numai în Liga 1 a dat 20 de milioane... 21 de milioane. Cinci ani contractele jucătorilor, brute, sunt alte 20 de milioane... 14 (n.r. milioane de euro)... Sunt 35 de milioane de euro pe care el i-a cheltuit numai cu doi jucători români”, a declarat Giovanni Becali la Realitatea Sportivă.

viewscnt
Articole similare
Unde e trofeul de aur roz? Ion Tiriac s-a "zgarcit" anul acesta FOTO