Experiențe împreună.
You are here:

Dezvăluire-şoc a lui Cornel Dinu: Crăciunescu ar fi fost mituit de fostul boss al lui Olympique Marseille. "Are 20.000 de dolari de la mine!" Reacţia fostului mare arbitru

Dezvăluire-şoc a lui Cornel Dinu: Crăciunescu ar fi fost mituit de fostul boss al lui Olympique Marseille. "Are 20.000 de dolari de la mine!" Reacţia fostului mare arbitru

Fotbal intern

Comentarii

Gazeta Sporturilor a scris, vineri, că fostul internaţional Cornel Dinu povesteşte în cartea sa "Misterele lui Mister", pe care o va lansa, duminică, la Bookfest, că Bernard Tapie, preşedinte al clubului Olympique Marseille în 1993, l-a mituit pe arbitrul Ion Crăciunescu.

Dinu spune că se cunoştea de mai multă vreme cu Tapie şi că a fost sunat de acesta, în aprilie 1993, pentru a-l ruga ceva, înaintea meciului decisiv pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, pe care OM urma să-l dispute în deplasare cu FC Bruges.

"Te rog să mă ajuţi cu românul tău care mă arbitrează mâine - a încercat să-i pronunţe numele, stâlcindu-l, bineînţeles -, să nu-i dea cartonaş galben stoperului meu, Boli. Dacă mai ia unul, stă cu Milan în finală. Pentru asta, omul în negru va avea de la mine 20.000 de dolari”, susţine Dinu, selecţionerul României în acea perioadă, că i-a transmis Tapie, care a adăugat că şi meciul cu FC Bruges era aranjat.

Fostul fundaş dinamovist s-a achitat de rolul de intermediar şi i-a transmis lui Crăciunescu propunerea omului de afaceri francez, iar arbitrul de atunci a acceptat.

Banii au fost primiţi luna următoare de către Cornel Dinu, care a mers la Marsilia să-i ia, apoi i-a dat lui Crăciunescu.

Ion Crăciunescu neagă acuzaţiile şi îi propune lui Dinu să meargă la detectorul de minciuni

“Dinu poate să latre până-i vine gura la urechi. Nu vreau să-l bag în seamă. Şi, dacă vrea să dovedească, să se pună la dispoziţia presei şi să meargă la detectorul de minciuni. Dar să nu facă vreun blat şi pe acolo”, a declarat fostul arbitru, pentru gsp.ro.

Bernard Tapie este un controversat om de afaceri, fiind condamnat la doi ani de închisoare, în 1995, pentru corupţie. Clubul Olympique Marseille a pierdut titlul câştigat în campionat, în 1993, după ce s-a dovedit că un meci cu Valenciennes dinaintea finalei Ligii Campionilor a fost aranjat de Tapie. OM a câştigat, în 1993, finala Ligii Campionilor, scor 1-0, cu AC Milan, prin golul marcat de Boli. Deşi federaţia franceză i-a retras titlul de campioană câştigat în 1993, OM a păstrat trofeul Ligii Campionilor în palmares. Clubul din Marsilia a fost retrogradat anul următor, din cauza neregulilor financiare comise de Tapie.
 

viewscnt
Articole similare