Experiențe împreună.
You are here:

Momentul în care Putin a ORDONAT ca un avion de pasageri să fie doborât: "Le-am spus să acţioneze conform planului!"

Momentul în care Putin a ORDONAT ca un avion de pasageri să fie doborât: "Le-am spus să acţioneze conform planului!"

Special

Dezvăluire făcută de Vladimir Putin la patru ani de la Jocurile Olimpice de iarnă din de la Soci, când şeful de la Kremlin a ordonat ca un avion de pasageri aflat deasupra Rusiei să fie doborât, în condiţiile în care se bănuia că la bord de aflau terorişti care aveau o bombă şi ţinteau ceremonia de deschide de la JO.

Putin a vorbit despre incidentul care se putea solda cu o tragedie uriaşă în cadrul unui documentar ce-i poartă numele. Preşedintele rus susţine că agenţii secreţi însărcinaţi cu securitatea la Jocurile Olimpice de la Soci l-au sunat cu puţin timp înainte de startul ceremoniei de deschisere: "Mi-au zis că un avion zburând din Ucraina spre Istanbul a fost deturnat de terorişti care cereau echipajului să aterizeze la Soci!"

Piloţii anunţaseră că unul dintre pasageri avea o bombă şi ordona ca avionul să-şi schimbe direcţia spre Soci. În aeronava Boeing 737-800 se aflau 110 pasageri, iar ceremonia de deschidere de la JO iarnă era aşteptată de peste 40.000 de spectatori.

Imediat, Putin a întrunit un comitet de urgenţă în care agenţii secreţi i-au spus că planul de urgenţă pentru astfel de situaţii este ca avionul să fie doborât! "Le-am spus să procedeze conform planului", a declarat Putin în timpul documentarului.

Din fericire, la scurt timp agenţii de informaţii au revenit cu un telefon şi au anunţat că totul a fost o alarmă falsă: era vorba de un pasager beat, iar avionul şi-a putut continua zborul spre Turcia fără niciun fel de problemă.

Informaţiile prezentate în documentarul "Putin" au fost confirmate şi de Kremlin, prin intermediul purtătorului de cuvânt. â

Putin se pregăteşte de un nou mandat de preşedinte, urmând să participe la alegerile de pe 18 martie.

Rusia organizează un alt eveniment sportiv major în această vară: Campionatul Mondial de fotbal.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta