Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri despre Farul Constanţa. Reacţie oficială privind implicarea autorităţilor locale: "Nu a fost nicio discuţie despre aspectul financiar"

Dezvăluiri despre Farul Constanţa. Reacţie oficială privind implicarea autorităţilor locale: "Nu a fost nicio discuţie despre aspectul financiar"galerie foto

Farul

Comentarii

Ultimele informaţii apărute au indicat un sprijin financiar puternic dinspre autorităţile locale din Constanţa pentru Farul. Totuşi, preşedintele Gheorghe Popescu a explicat ce s-a întâmplat, de fapt.

UPDATE | Preşedintele Farului Constanţa, Gică Popescu, a explicat, după ultimele informaţii apărute, că nu au existat discuţii despre partea financiară cu autorităţile locale.

“Niciun moment, dar niciun moment, nu s-a pus problema şi nu a fost nicio discuţie despre aspectul financiar între noi şi autorităţile locale pentru acest proiect!”, a declarat fostul internaţional român pentru Telekom Sport. 


Ştirea iniţială

Ani la rând, Gică Hagi a încercat să atragă la Viitorul investitori serioşi, care să contribuie cu sume importante la bugetul clubului şi care să-i permită să ducă echipa la următorul nivel. ”Regele” au reuşit în tot acest timp să atragă sponsori foarte importanţi, însă n-a reuşit să găsească investitorul căutat.

Odată cu fuziunea dintre Farul şi Viitorul acest lucru s-a schimbat. Acum, Primăria Constanţa şi Consiliul Local Constanţa vor investi o sumă importantă în proiectul Farul Constanţa.

Primul investitor important pe care Hagi l-a atras la Farul. Câţi bani bagă autorităţile locale

Una dintre condiţiile impuse de Gică Hagi atunci când s-a adus în discuţie fuziunea dintre Viitorul şi Farul a fost ca autorităţile locale să susţină noul proiect. Cel mai mare fotbalist din istoria României şi-a atins obiectivul şi a reuşit să stârnească interesul în cercurile politice din Constanţa.

În primul rând, autorităţile locale au demarat discuţiile pentru construirea unui stadion. Însă implicarea lor nu se opreşte aici. Potrivit ziare.com, Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa investesc în Farul în jur de 3 milioane de euro.

Este o sumă destul de mare pentru nivelul fotbalului românesc şi acoperă aproape jumătate din bugetul pe care Farul îl are în acest an. Pentru primul sezon, Gică Hagi a încercat să contureze la Farul un buget de aproximativ 7-8 milioane de euro, bani care i-ar permite să se bată pentru play-off.

Odată cu implicarea autorităţilor locale, Gică Hagi are parte de un investitor important, care poate pune serios umărul la dezvoltarea clubului şi transformarea Farului într-o forţă, aşa cum visează ”Regele”.

În anul fiscal 2020, Viitorul a avut venituri totale de 7,29 milioane de euro şi cheltuieli de 7,13 milioane de euro. Acum, Gică Hagi speră să atragă la Farul sume cât mai importante, pe care să le investească în proiectul său de suflet.

În urmă cu o lună, Gică Hagi s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Local Constanţa

Înainte ca fuziunea dintre Viitorul şi Farul să devină oficială, Gică Hagi s-a întâlnit cu personajele importante din Constanţa, pentru a le convinge să susţină noul proiect. Una dintre aceste întâlniri a fost cu Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta i-a transmis lui Gică Hagi că are susţinerea sa în dezvoltarea Farului.

”Sunt foarte interesat de acest proiect şi susţin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toţi suporterii constănţeni. Avem un interes comun în dezvoltarea sportului în judeţul nostru, avem sportivi valoroşi şi căutăm soluţii de sprijin, pentru ca acest sport să aducă, în continuare, mari victorii în palmaresul cluburilor constănţene.

Vreau să îi asigur pe toţi suporterii echipelor FC Farul Constanţa şi FC Viitorul, că voi acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui proiect unic ce va avea ca scop final, orientarea către performanţă a fotbalului constănţean”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

Afla mai multe despre: farul 

viewscnt
Articole similare