Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri din perioada lui Laurenţiu Reghecampf la FCSB! De ce nu s-a impus Tibi Bălan la echipă

Dezvăluiri din perioada lui Laurenţiu Reghecampf la FCSB! De ce nu s-a impus Tibi Bălan la echipă

FCSB

Comentarii

Tibi Bălan a jucat în perioada 2011-2013 la FCSB, pe vremea când echipa era pregătită de Laurenţiu Reghecampf.

Mijlocaşul era foarte apreciat la acel moment în fotbalul românesc şi impresionase la Sportul Studenţesc. Din păcate pentru el, nu a reuşit să se adapteze la FCSB, iar acum, retras din activitate, Tibi Bălan a identificat cele 2 mari motive pentru care nu a reuşit să se impună la FCSB. 

Prima problemă ar fi fost reprezentată de antrenamentele lui Tommy Neubert, iar a doua cauză ar fi fost una de ordin tactic. Reghecampf a ales să ignore calităţile ofensive ale lui Bălan şi l-a pus să joace pe postul de mijlocaş la închidere. 

"O perioadă grea cu Laurenţiu Reghecampf, din punctul meu de vedere. A venit Tommy Neubert cu nişte concepţii noi, care pe mine m-au surprins, având 30-31 de ani în perioada aia. Nu m-a prea ajutat. Am ajuns la un moment dat la epuizare, mă simţeam foarte obosit după fiecare antrenament şi după fiecare meci. Dar treaba a fost benefică pentru cei tineri, precum Latovlevici, Tănase, Chipciu, Pintilii, Bourceanu. Pe ei i-a ajutat, pe mine am simţit că nu mă ajută.

"Cred că trebuia să lucreze diferit cu unii şi cu alţii!"

Cred că trebuia să lucreze diferit cu unii şi cu alţii. Plus că postul meu a fost foarte ciudat. Eu am jucat toată cariera mijlocaş stânga, dreapta sau atacant, iar la Steaua jucam mijlocaş defensiv. Nu cred că trebuia să-i spun eu antrenorului, trebuia să cunoască istoricul meu, aveam multe goluri şi pase de gol. Am făcut doi golgheteri ai României, pot spune, pe Mazilu şi Gigel Bucur. Schimbându-mi postul, nu am putut să dau randamentul pe care-l aşteptau ei.

Până la 18 ani am jucat doar atacant, am dat sute de goluri. Apoi, în 1999, am venit la Rapid şi Mircea Lucescu m-a reprofilat mijlocaş dreapta. Toată viaţa am jucat mijlocaş ofensiv sau vârf, postura asta de mijlocaş defensiv m-a dat în spate mult, normal că nu am avut randamentul aşteptat", a declarat Tibi Bălan, la Look Sport.

Afla mai multe despre: laurenţiu reghecampf-tibi bălan-fcsb 

viewscnt
Articole similare