Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri, pe axa Primărie-FCSB. Bani de la Firea pentru Becali! UPDATE | Reacţia primarului Capitalei

Dezvăluiri, pe axa Primărie-FCSB. Bani de la Firea pentru Becali! UPDATE | Reacţia primarului Capitalei

FCSB

Comentarii

Vicaecampioana României a semnat un contract de mentenanţă a gazonului de pe Arena Nationala, atribuit fără licitaţie de Primăria Bucureşti, condusă de Gabriela Firea, fina patronului Becali.

UPDATE: Într-un comunicat publicat pe tolo.ro, Primăria Capitalei recunoaşte protocolul cu FCSB, dar spune că nu era obligată să facă vreo licitaţie. În prima parte a comunicatului, Primăria susţine că informaţiile sunt false, dar ulterior recunoaşte detaliile protocolului.

”PRECIZARI

Referitor la informatiile false care circula in spatiul public referitoare la protocolul dintre SC FCSB SA si Primaria Municipiului Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

Conform legislatiei romane in vigoare, acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achizitie publica. Protocolul incheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o solutie temporara pentru solutionarea unei situatii punctuale, in ceea ce priveste intretinerea gazonului Arenei Nationale.

Prin acest protocol, Primaria Municipiului Bucuresti nu mai investeste bani din bugetul propriu pentru mentinerea suprafetei de joc la standarde optime de functionare.

Astfel, conform protocolului, FCSB plateste in compensarea partiala a chiriei costurile intretinerii si mentenantei suprafetei de joc la standarde optime, conform solicitarilor UEFA

Legat de Compania care executa aceste servicii de intretinere mentionam faptul ca PMB nu a avut nicio implicare in decizia FCSB in ceea ce priveste alegerea acesteia.

In ceea ce priveste costurile de intretinere a gazonului mentionam ca atasat fiecarei facturi a prestatorului si implicit fiecarei solicitari de compensare sunt atasate situatii de lucrari si activitati prestate si certificate din punct de vedere calitativ si cantitativ de catre reprezentantii ALPAB si PMB.

Referitor la comparatia dintre costurile de intretinere a terenurilor de antrenament din administrarea FCSB si costurile de intretinere a suprafetei de joc de pe Arena Nationala, mentionam faptul ca suprafata de joc de pe arena trebuie mentinuta la standarde UEFA, pentru a putea fi utilizata in timpul competitiilor sportive si necesita anumite operatiuni care depasesc din punctul de vedere al rigorilor tehnice procedurile de intretinere ale unei suprafete de antrenament, indiferent de dimensiunea acesteia.

Mentionam faptul ca in ultimele 8 luni, reprezentantii UEFA au laudat in nenumarate randuri suprafata de joc de pe Arena Nationala, (fapt ce se poate vedea din rapoartele emise de catre acestia) apreciind ca fiind a doua suprafata de joc pe iarba naturala la standarde, din Europa, dupa Stadionul din Roma.

Referitor la mentionarile din articol legate de contractul cu UTI facem precizarea ca valoarea acestui contract a fost foarte mare comparativ cu serviciile deficitare si incomplete oferite. PMB prin Directia Generala Investitii a evaluat in detaliu acest contract, prin care UTI presta DOAR servicii de consultanta – mentenanta preventiva si nu de mentenanta corectiva si reparatii asa cum prevedea acordul cadru mai sus mentionat. Din cauza unei mentenante deficitare suntem in situatia de a face investitii si reparatii pentru a aduce Arena Nationala la parametrii optimi.

Fata de cele mai sus expuse facem precizarea ca Directia Generala Investitii demareaza in perioada imediat urmatoare o procedura de licitatie publica in ceea ce priveste serviciile de mentenanta si intretinere suprafata de joc de pe Arena Nationala.

Directia de Presa”


Documentul a fost făcut pe 8 luni şi e în vigoare până pe 30 iunie 2018. Primarul Gabi Firea, în calitate de ”Iniţiator”, cedează clubului de fotbal FCSB, deţinut de Gigi Becali, ”mentenanţa suprafeţei de gazon de pe Naţional Arena”. Anteriorul contract mai lung de întreţinere fusese atribuit de PMB în 2014, dar prin licitaţie.
 
Dezvăluirile au fost făcute de Gazeta Sporturilor! Firea îi dă cu dedicaţie lui Becali îngrijirea suprafeţei de joc, municipalitatea angajându-se să compenseze din chirie şi utilităţi, fără să o intereseze cât costă serviciul pe care îl prestează Becali! De fapt, nu FCSB, ci Cris Garden îngrijeşte gazonul, aceeaşi firmă care a făcut-o în ultimii ani. Clubul lui Becali apare ca un intermediar, fără competenţe şi putând cheltui oricât din banii publici!
 
Conform documentelor prezentate de Gazeta Sporturilor, FCSB asigură ”mentenanţa suprafeţei de gazon”, iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele  aferente închirierii stadionului şi achitării utilităţilor”. Becali are dreptul ”să aleagă prestatorul de servicii”. Primăria are dreptul doar să-l afle. Becali are dreptul ”să negocieze clauzele contractuale şi preţul serviciilor”. Primăria are doar dreptul ”să primească o copie”!
 
"Practic, fără o procedură de achiziţie publică, Primăria lui Firea se obligă să plătească costuri dictate de clubul lui Becali printr-un contract asupra căruia municipalitatea nu are absolut niciun control! Totul pe banii din taxele şi impozitele bucureştenilor", scrie sursa citată.
 
TOT CAZUL PE LARG AICI
 

Afla mai multe despre: gigi becalifireascandalacteprimaria bucurestiarena nationaladezvaluiri 

viewscnt
Articole similare