Experiențe împreună.
You are here:

Dezvăluiri inedite făcute de Florin Răducioiu. Fostul atacant a vorbit deschis despre retragerea de la naţională: "M-am simţit trădat. E o poveste ciudată"

Dezvăluiri inedite făcute de Florin Răducioiu. Fostul atacant a vorbit deschis despre retragerea de la naţională: "M-am simţit trădat. E o poveste ciudată"
Comentarii

Florin Răducioiu a fost golgheterul naţionalei României la Campionatul Mondial din 1994, iar doi ani mai târziu, la Campionatul European, a marcat unicul gol al tricolorilor la turneul final din Anglia.

Deşi avea doar 26 de ani, Florin Răducioiu s-a retras de la echipa naţională imediat după Campionatul European din 1996 şi a rămas cu cele 21 de goluri marcate în 41 de meciuri jucate pentru România.

"M-am retras de la echipa naţională din cauza unor neînţelegeri avut cu staff-ul, cu domnul Iordănescu. După Euro din 1996, care a fost un dezastru pentru noi, într-un context ciudat pentru noi, am avut trei înfrângeri, am înţeles atunci că era momentul de a mă retrage. Nu mă mai regăseam în acestă echipă naţională.

Începusem să am probleme cu antrenorii, începusem să am probleme cu ... Eu tocmai îmi încheiasem colaborarea cu Ioan Becali şi am înţeles că ceva nu mai era în regulă. Am luat această decizie, iar acum, dacă au mai trecut câţiva ani, mi-am dat seama că trebuia să lupt puţin mai mult, nu trebuia să îmi cedez atât de repede locul meu la echipa naţională.

Era o schimbare de generaţie la echipa naţională, am simţit că îmi pierdeam locul de titular şi nu-mi doream ca suporterii români să vadă declinul meu, chiar dacă asta s-a întâmplat la 26 de ani. S-a creat o situaţie negativă şi am vrut să mă retrag.

Nu trebuie să ne ascundem, conta şi influenţa impresarilor la echipa naţională, dar trebuie să recunosc că îi datorez foarte multe lui Ioan Becali, am rămas într-o relaţie foarte bună cu el, dar acum mă întreb şi eu de ce m-am retras la 26 de ani de la naţională. E o sinucidere din punct de vedere fotbalistic, dar n-am mai acceptat şi m-am retras.

După Europeanul din 1996, din câte îmi aduc aminte, mi-a spus ceva de genul <<Radu, nu-ţi mai garantez locul de titular>>. Şi i-am zis: <<Nea Puiu, eu nu mai vin. Am vorbit şi cu Mircea Sandu>>, iar el mi-a spus că îmi respectă decizia. A fost alegerea mea, nu mai acceptam să fiu rezervă.

Într-un fel, m-am simţit trădat, dar nu vreau să mai intru în amănunte. Povestea mea e ciudată, m-am retras de la echipa naţională în anii mei cei mai buni. E ca şi cum i-ai spuns Cristinei Neagu să se retragă de la naţionala de handbal. Nu mă compar chiar cu ea, dar eram şi eu în acei ani un jucător important pentru naţionala României" , a declarat Florin Răducioiu pentru Look Sport.

viewscnt
Articole similare
SIMULARE Adio grupe in cupele europene. Secretele "sistemului elvetian". Cum vor fi...