Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri interesante făcute de o judecătoare de la Tribunalul Bihor, în plină criză de coronavirus. FOTO | Ce a făcut în tinereţe :)

Dezvăluiri interesante făcute de o judecătoare de la Tribunalul Bihor, în plină criză de coronavirus. FOTO | Ce a făcut în tinereţe :)galerie foto

Atletism

Comentarii

În aceste vremuri pandemice, cel mai bun aliat al nostru, în tentativa de a ne umple timpul liber rămas, este mediul virtual. Doar aşa mai putem lua legătura unii cu alţii, fără să riscăm vieţile noastre sau pe cele alor dragi. Aşa s-a lansat pe Facebook o provocare, devenită rapid virală, prin care fiecare îşi postează un colaj de două poze: una din copilărie sau tinereţe şi o alta de la momentul actual. Aşa am redescoperit-o pe Georgeta Petrea, dublă campioană mondială la atletism.

În urma acestui val de provocări amuzante, nostalgice, G4media a redescoperit-o pe fosta campioană mondială de atletism de la începutul anilor 90, Georgeta Petrea, cea care apoi s-a măritat, şi-a schimbat numele de familie în Ciungan şi a devenit judecătoare la Tribunalul Bihor. Fosta atletă a participat şi ea la provocarea pozelor din tinereţe şi a postat o fotografie din 1992, de la Campionatul Mondial din Seul, pe vremea când avea doar 19 ani şi urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

 

Provocare acceptată! 1992 – Seul, campioană mondială, atletism 400 metri garduri! 19 ani. Imediat după cursă, nu îmi venea să cred! Habar nu aveam unde o să mă ducă viaţa! Judecător în penal!”, a scris ea pe Facebook.

Ea şi-a povestit pe scurt viaţa spectaculoasă pentru G4media.ro. La 6 ani a început să facă gimastică acrobatică, până în 1986 când crescuse prea înaltă. S-a apucat de atletism de performanţă la CSU Galaţi şi a făcut parte din loturile naţionale, mondiale şi olimpice. Antrenoare i-a fost Fiţa Lovin din generaţia Doinei Melinte şi Mairicicăi Puica. Georgeta Petrea este din generaţie cu Gabi Szabo, Magdalena Nedelcu şi Ionela Târlea.

Vârful de carieră sportivă a fost la Seul în 1992 când a câştigat două medalii de aur la proba 400 de metri garduri şi ştafetă 4 X 400 de metri plat (fără garduri). A primit atunci oferte de a studia şi a se antrena la două universităţi de educaţie fizică şi sport din SUA, dar nu a vrut să plece din ţară.

A ratat Jocurile Olimpice de la Sydney 2000

În 2000 însă, pe când se pregătea pentru jocurile olimpice de la Sydney, Georgeta Petrea a suferit o fractură de tendon ahilian. A fost operată, dar la spital a contractat o infecţie nosocomială şi piciorul nu şi-a mai revenit pentru a face performanţă. A fost nevoită să se facă muncă de administraţie la CSU Galaţi pânâ în 2004. În 2008, a dat la drept la George Bariţiu în Braşov şi în 2012 a intrat din prima la INM. La 40 de ani. În 2015 a devenit judecător la Judecătoria Focşani şi din noiembrie 2018 este judecător la Tribunalul Bihor.

Georgeta Ciungan este judecătoarea care nu a aplicat formal deciziile CCR de anulare a probelor făcute de DNA cu SRI într-un proces de corupţie şi a sesizat Curtea de Justiţie a UE. Judecătoarea a fost anchetată de Inspecţia judiciară, însă după ce presa şi mai mulţi membri CSM i-au sărit în apărare, Inspecţia judiciară condusă de Lucian Netejoru a bătut în retragere şi a clasat acţiunea disciplinară.

 

Afla mai multe despre: atletismjudecatoare 

viewscnt
Articole similare