Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri şocante. Un oficial al echipei Red Bull a vrut să-i infecteze pe piloţi cu coronavirus

Dezvăluiri şocante. Un oficial al echipei Red Bull a vrut să-i infecteze pe piloţi cu coronavirus

Formula 1

Comentarii

Helmut Marko, influentul consilier al patronului echipei austriece de Formula 1 Red Bull, miliardarul Dietrich Mateschitz, a vrut să organizeze o tabără în care să-şi infecteze piloţii cu coronavirus, cu scopul de a-i imuniza.

Din fericire, managerii echipei pentru care concurează olandezul Max Verstappen, 22 de ani, şi thailandezul Alexander Albon, 24 de ani, au respins periculoasa idee.

"Avem patru piloţi de Formula 1 (n.r. - cei doi titulari plus rezervele Sebastien Buemi şi Sergio Camara) şi opt sau zece juniori. Ideea era de a organiza o tabără unde am fi putut trece peste acest timp oarecum mort din punct de vedere psihic şi fizic.

Şi ar fi fost timpul ideal ca infecţia să vină. Piloţii sunt toţi tineri puternici şi sănătoşi. În acest fel, ei ar fi fost pregătiţi în orice moment în care acţiunea începe. Şi poţi fi gata pentru ceea ce probabil va fi un foarte dificil campionat odată ce va începe", a declarat austriacul de 76 de ani, pentru canalul ORF, potrivit motorsport.com.

Ideea lui Marko nu a fost pe placul echipei conduse de britanicul Christian Horner.

"Hai să spunem aşa: nu a fost bine primită", a precizat Marko.

Totuşi, Helmut Marko susţine că, şi fără imunizarea la coronavirus, piloţii Red Bull sunt bine pregătiţi.

"Max (Verstappen), de exemplu, cred că a pilotat mai multe curse decât într-un sezon real. A făcut curse la simulator şi uneori a terminat mai multe pe zi. În acelaşi timp, piloţii au preparator fizic personal, care lucrează cu fiecare. Dacă va fi un sezon cu 15 până la 18 curse va fi foarte, foarte dificil. Nu există posibilitatea să-ţi îmbunătăţeşti condiţia fizică de-a lungul sezonului. Aşa că este ideal să fi folosit acest timp, acum", a precizat Marko.

Până în prezent, opt mari premii au fost amânate sau anulate din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania şi Azerbaidjan sunt amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat.

Prima etapă va fi, în aceste condiţii, MP al Canadei, din 14 iunie.

Afla mai multe despre: red bull 

viewscnt
Articole similare