Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri surprinzătoare făcute de un medic. Lyon - Juventus, meciul care ar fi accelerat epidemia de coronavirus în Franţa

Dezvăluiri surprinzătoare făcute de un medic. Lyon - Juventus, meciul care ar fi accelerat epidemia de coronavirus în Franţa
Comentarii

Un medic francez consideră că partida Olympique Lyon - Juventus Torino este "meciul zero" în Franţa, cel care a dus la răspândirea accelerată a virusului Sars-CoV-2 în regiunea Rhone, scrie presa franceză.

Marcel Garrigou-Grandchamp arată, pe site-ul federaţiei medicilor din Franţa, că la două săptămâni de la disputarea acelei partide din optimile de finală ale Ligii Campionilor, la 26 februarie, numărul de cazuri de coronavirus a explodat.

În condiţiile în care epidemia de coronavirus începuse să se accelereze în nordul Italiei, 3.000 de suporteri torinezi au avut permisiunea de a merge în Franţa, pentru a asista la partida de la Lyon.

Şi asta s-a întâmplat la o săptămână după disputarea partidei Atalanta - Valencia, la Milano, tot în Liga Campionilor, întâlnire considerată "meciul zero" în Italia.

Medicul a precizat că i-a adresat fără succes un e-mail ministrului Sănătăţii, Olivier Veran, cerând amânarea partidei de la Lyon, ţinând cont de riscul de propagare a epidemiei de coronavirus care se răspândise deja alarmant în Lombardia şi în tot nordul Italiei.

"Acelaşi scenariu s-a întâmplat o săptămână mai devreme, unde meciul Atalanta - Valencia a fost o bombă biologică, potrivit medicilor italieni. O săptămână mai târziu, Franţa nu a învăţat lecţiile exemplului italian.

Cu nepăsare, incompetenţă sau simplă vanitate, Franţa încă era convinsă că se bucură de cel mai bun sistem de sănătate din lume, uitând că şi cel mai bun sistem de sănătate poate fi copleşit în ceea ce priveşte mijloacele şi personalul de un aflux de pacienţi în acelaşi timp, pentru o scurtă perioadă", a spus el.

Însă Agenţia Regională de Sănătate respinge concluziile lui Garrigou-Grandchamp.

"După verificarea cu persoanele însărcinate cu investigaţii privind cazurile confirmate de Covid-19 (...), investigaţiile făcute individual, pentru fiecare caz, nu au scos în evidenţă legături cu acel meci", a precizat ARS, într-un comunicat.

Potrivit Le Parisien, "meciul zero" nu ar fi cel de la Lyon, ci cel de la Paris, dintre PSG şi Borussia Dortmund, din 11 martie. Partida a avut loc fără spectatori, dar numeroşi fani s-au strâns în afara Stadionului Parc des Princes şi şi-au încurajat favoriţii. Argumentul care ar susţine această teorie este faptul că în Paris se înregistrează cele mai multe cazuri de Covid-19 din Franţa.

Afla mai multe despre: franta 

viewscnt
Articole similare