Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluirile emoţionante făcute de Junior Moraes la revenirea în România: "Eram 70 de persoane într-o singură cameră. Noaptea, auzeam doar bombe şi explozii"

Dezvăluirile emoţionante făcute de Junior Moraes la revenirea în România: "Eram 70 de persoane într-o singură cameră. Noaptea, auzeam doar bombe şi explozii"
Comentarii

Jucătorii străini de la Şahtior şi de la Dinamo Kiev au fugit din calea războiului din Ucraina. Federaţia Română de Fotbal le-a sărit în ajutor

Federaţiile din România şi din Moldova au sărit în ajutorul fotbaliştilor străini legitimaţi la Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk. Jucătorii şi familiile lor au intrat în România, duminică seara, prin vama Albiţa, unde au fost aşteptaţi de autocarul echipei naţionale şi transportaţi la baza tricolorilor de la Mogoşoaia. Mulţi dintre ei au plecat deja în ţările natale. Înainte de plecare, au fost vizitaţi de Mircea Lucescu. Printre cei care au beneficiat de ajutorul federaţiei se află şi Junior Moraes, fost jucător în Liga 1, la Gloria Bistriţa.

"Ultimele patru zile au fost teribile! Nu credeam că voi trece prin ce am trecut în ultimele patru zile. A fost foarte greu să se găsească o soluţie să trecem peste aceste momente teribile pentru noi. Preşedintele UEFA şi federaţiile din Ucraina, Moldova şi România ne-au ajutat şi ne-au susţinut, fără ei nu am fi fost aici. Toate lumea este recunoscătoare faţă de cei care ne-au ajutat. Pentru că ne-au salvat viaţa.

Eram 70 de persoane în aceeaşi cameră, o cameră mică, un buncăr, pentru că acolo eram mai în siguraţă şi zilnic primeam veşti că armata rusă vine spre noi. În majoritatea timpului, noaptea, încercam să dormim, dar auzeam bombe şi explozii, dar la acel moment nu aveam soluţii să fugim, să plecăm din hotel şi să mergem într-un loc sigur. Ştiu că ucrainenii sunt foarte curajoşi şi se luptă pentru teritoriul lor. Ei doar încearcă să protejeze ţara.

Când am primit vestea că o să vin aici, pentru mine a fost uimitor! Mi-e dor de România, mi-e dor de tot, mi-e dor să joc aici. România rămâne în inima mea" , a declarat Junior Moraes.

Crescut de Santos, Junior Moraes a venit în România în ianuarie 2010, când a semnat cu Gloria Bistriţa. Fotbalistul brazilian a marcat 20 de goluri în cele 35 de meciuri jucate în fotbalul românesc, iar în februarie 2011 a semnat cu Metalurg Doneţk, din Ucraina. După un sezon petrecut şi în Bulgaria, la ŢSKA Sofia, Junior Moraes a revenit în Ucraina, în 2012.

A stat încă trei sezoane la Metalurg, iar în 2015 a semnat cu Dinamo Kiev. Evoluţiile bune i-au adus atacantului, doi ani mai târziu, şi transferul în China, la Tianjin Quanjian, iar din 2018 joacă pentru Şahtior Doneţk.

Naturalizat de ucraineni, Junior Moraes a debutat pentru prima reprezentativă în martie 2019 şi a marcat un gol în cele 11 meciuri jucate.

Afla mai multe despre: junior moraes 

viewscnt
Articole similare