Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluirile incredibile ale lui Dan Petrescu de pe vremea când a antrenat în Rusia! ”M-am pus în genunchi. A zis că vrea să avem sicriele unul lângă altul. Pe cuvânt!”

Dezvăluirile incredibile ale lui Dan Petrescu de pe vremea când a antrenat în Rusia! ”M-am pus în genunchi. A zis că vrea să avem sicriele unul lângă altul. Pe cuvânt!”

Fotbal

Comentarii

Dan Petrescu a vorbit despre perioada când a fost antrenor în Rusia..

Fostul antrenor de la CFR a povestit ce relaţie a avut cu patronul lui Kuban şi cum a fost concediat, după ce cu un meci înainte i se propusese contract pe 25 de ani. De asemenea, el a spus ce trebuie să facă majoritatea cluburilor din Liga 1 pentru a avea succes.

"Greşeala altor echipe în România e că nu-şi fac loturi puternice. Ei îşi iau 15 jucători şi gata. Eu vreau 25 care să joace. D-asta a şi câştigat campionatul anul ăsta. Pentru că atunci când era cu Covid şi multe accidentări, CFR a avut mereu jucători. Mi se reproşa mereu că luăm prea mulţi jucători, că sunt prea mulţi, că cheltuim prea mulţi bani. Dar pe viitor câştigi trofee şi câştigi bani. Din Europa vin banii. În opinia mea e treaba antrenorului să meargă la patron. Mulţi antrenori zic, "Asta mi s-a dat, asta fac!". E o greşeală.

Antrenorii trebuie să se bată non-stop, să meargă la patron, să-i zică că vrea jucători. Voi credeţi că jucătorii care au fost aduşi la CFR au fost aduşi aşa uşor? Nu! Eu când m-am dus în Rusia, m-am dus la patron, din Armenia era. Şi mi-a zis că ei plătesc maximum un milion pe jucători. Eram la Kuban Krasnodar. M-am pus în genunchi.

În genunchi! Le-am zis: "Luaţi-l pe Traore!". Era 4 milioane! "N-o să regretaţi niciodată!". Atunci n-a vrut patronul. A doua zi m-a sunat că-l cumpără. Peste un an l-au vândut cu 25 de milioane! Şi-a venit patronul la mine. "Dan, hai să facem un contract şi să îţi dau zece la sută din toţi jucătorii care se vând".

Şi i-am zis: "Domnu' patron, eu sunt antrenor! Mie îmi daţi contract, prime. Nu mă interesează ce vindeţi. Puteţi să vindeţi de o sută de milioane, pe mine nu mă interesează zece la sută. Pe urmă nu m-aş mai putea gândi la antrenorat. M-aş gândi la afaceri, cum să vând jucători". A rămas şocat!

A zis că-mi dă 25 de ani contract şi că vrea să avem sicriele unul lângă altul

Plimbarea asta fusese cu avionul. M-a luat să mă plimbe cu avionul, să-mi povestească asta. A zis că-mi dă 25 de ani contract şi că vrea să avem sicriele unul lângă altul. Pe cuvânt! Am rămas şocat! I-am zis: "Eu semnez cât vreţi, dacă sunteţi fericit cu mine".

Anul viitor mi-a dat un contract nou, am avut un derby pe care nu l-am câştigat şi m-a dat afară. Am rămas şocat... Nu a motivat nimic. Nu m-am întâlnit cu el niciodată. I-a zis agentului meu, atât. Şi-au plătit banii, dar eu semnasem contractul de o singură săptămână. Sunt multe lucruri care se întâmplă. La CFR am găsit înţelegere, dar greu! Jucătorii fac diferenţa, ei sunt actorii principali", a spus Dan Petrescu pentru GSP.

Fostul campion din Liga 1 a rămas liber de contract din luna februarie, după experienţa din Turcia, unde a antrenat-o pe Kayserispor, timp de 45 de zile.
 

Afla mai multe despre: dan petrescu 

viewscnt
Articole similare