Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dialog cu campioanele olimpice, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar! "Secretul" care le-a ajutat să câştige aurul la JO: "Toată lumea a aflat!"

Dialog cu campioanele olimpice, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar! "Secretul" care le-a ajutat să câştige aurul la JO: "Toată lumea a aflat!"

Jocurile olimpice

Comentarii

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, campioanele olimpice la dublu vâsle, au vorbit la Look Sport LIVE despre performanţa reuşită. În direct de la Tokyo, prin Skype, cele două au apărut cu medaliile de aur la gât şi au spus că vor ţine minte toată viaţa titlul obţinut la JO.

Canotoarele au atras atenţia că şi alte sporturi ar trebui să fie la fel de mediatizate precum este fotbalul. Cele două au dezvăluit faptul că au purtat cu ele, în barcă, un bănuţ norocos care le-a ajutat să câştige aurul olimpic. Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar sunt sigure că vor mai urma şi alte medalii pentru canotajul românesc la Jocuri.

"Mulţumim frumos. Au fost foarte mulţi ani de muncă pentru această cursă, am aşteptat-o foarte mult, ca să putem demonstra şi să ne putem încununa toată munca. Ne-am dorit mult acest rezultat şi l-am obţinut. Într-adevăr, e cea mai importantă medalie, e cel mai important rezultat. Nimic nu se ridică la nivelul ei. O să ţinem minte probabil pentru totdeauna ceea ce s-a întâmplat aici.

O să vină şi alte medalii. Cred că mereu este loc de mai bine, noi am pregătit acestă Olimpiadă cum am putut mai bine, cu susţinerea pe care am avut-o. Fotbalul e o altă poveste, mereu a fost. Sperăm să se atragă atenţia şi asupra celorlalte sporturi, pentru că rezultatele vin, după cum se vede. E important să se arate lumii, altfel nu are de unde să ştie. Aşa cum e mediatizat fotbalul, ar trebui să fie mediatizate şi celelalte sporturi.

Se simte presiune, dar trebuie să o gestionăm foarte bine. Toată lumea avea aşteptări, noi aveam aşteptări. Unii sportivi pot ceda psihic în aceste condiţii.

Am reuşit să aducem două medalii, noi spunem că vor mai urma. Rămâneţi alături de noi. E important.

Nu mai e un secret. Secretul e multă muncă, dorinţă, ambiţie. Şi bănuţul, nu l-am păstrat doar pentru noi. Ancuţa l-a dat mai departe. Toată lumea a aflat, nu mai e un secret", au spus Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, medalie de aur la JO de la Tokyo

Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur la canotaj, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este a doua medalie pentru delegaţia României, după argintul obţinut de Ana Maria Popescu la spadă. Echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Româncele au făcut o cursă fenomenală şi au terminat cu timpul de 6:41.03.

Locul doi a revenit Noii Zeelande (6:44.82), iar pe trei s-a clasat Olanda (6:45.73).

România a reuşit astfel prima medalie de aur la JO, a doua a delegaţiei, după cea de argint obţinută de Ana Maria Popescu la spadă.

Ancuţa Bodnar are 22 de ani (n. 25.09.1998, la Vatra Moldoviţei / Suceava), iar Simona Radiş tot 22 de ani (5.04.1999, la Botoşani).

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Octavian Morariu, fost preşedinte al COSR, actual membru CIO pentru România.

Afla mai multe despre: simona radisancuta bodnarmedalieaurjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare