Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dialogul lui Christian Eriksen cu un medic, imediat după resuscitare: ”La naiba. Am doar 29 de ani”. Ce operaţie va suferi danezul

Dialogul lui Christian Eriksen cu un medic, imediat după resuscitare: ”La naiba. Am doar 29 de ani”. Ce operaţie va suferi danezul

EURO 2020

Comentarii

Jens Kleinefeld, medicul german al UEFA care a participat la resuscitarea danezului Christian Eriksen pe teren, a vorbit, într-un interviu pentru Funke, despre momentele emoţionante în care fotbalistul a revenit la viaţă, relatează AFP.

La meciul Danemarcei cu Finlanda, de la Euro-2020, Eriksen s-a prăbuşit pe teren cu puţin înainte de finalul primei reprize. Jucătorului i s-a făcut câteva minute masaj cardiac, după care i s-a administrat şi un şoc electric.

Dialogul lui Chrsitian Eriksen cu un medic, imediat după resuscitare

“Aproximativ 30 de secunde mai târziu, jucătorul a deschis ochii şi am putut vorbi cu el. A fost un moment foarte emoţionant, pentru că la urgenţele medicale de acest gen în viaţa de zi cu zi şansele de succes sunt mult mai mici”, a declarat Kleinefeld.

El a spus că s-a uitat la Eriksen şi l-a întrebat: “Te-ai întors printre noi?”. Eriksen a răspuns: “Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”.

“Atunci am ştiut că nu era afectat creierul şi că jucătorul a revenit complet”, a adăugat medicul.

Eriksen a fost cooperant şi total connştient la stadion, însă a durat mult până când i s-au  ataşat toate sistemele de monitorizare necesare pentru transportul în siguranţă la spital, a explicat Kleinefeld. “La stadion eram 99 la sută sigur că el va ajunge la spital şi starea sa va rămâne stabilă”, a mai declarat el.

Ce operaţie va suferi danezul pentru a îşi rectifica problema cardiacă

Conform ultimelor informaţii din presa internaţională, Christian Eriksen va fi supus unei operaţii, prin care i se va insera un defibrilator intern. Acesta este un dispozitiv electronic care monitorizează în mod continuu semnalele electrice ale inimii (ritmul cardiac).

Atunci când detectează un ritm foarte neregulat şi rapid care ar putea cauza stop cardiac, defibrilatorul emite o descărcare electrică foarte scurtă, dar intensă (şoc electric), restabilind ritmul cardiac.

Afla mai multe despre: euro 2020danemarcachristian eriksenprăbuşire eriksen 

viewscnt
Articole similare